'Daha güzel dünya kadınların eseri olacak'

AKP Genel Merkez Kadın Kolları tarafından ‘Kadınlarla büyük Türkiye yolunda´ etkinlikleri Kapsamında Antakya´da ‘Kadın emeği Türkiye´nin istikbalidir´ toplantısı düzenlendi.

SİYASET 23.03.2022 19:51:58 0

Antakya´daki bir otelde düzenlenen toplantıya, AKP Kadın Kolları Yerel Yönetimler Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Hatay Milletvekilli Hacı Bayram Türkoğlu, partinin genel merkez Seçim İşleri Başkanı Havva Sibel Söylemez, AKP Hatay İl Koordinatörü Canan Baran İzgi, MKYK üyesi Nihan Turna Sakaltaş, AKP Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Kadın Kolları Hatay İl Başkanı Zehra Eren de katıldı.

Toplantıda, AKP Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Söylemez´in moderatörlüğünde devletten aldıkları desteklerle yeni istihdam alanları oluşturan kadınlar, hikayelerini anlattı.

Ekonomik baskılara ve kur dayatmalarına karşı, üretim, ihracatın hız kesmeden devam ettiğini belirten Diyarbakır Milletvekili Eronat, “Bu konuda kadınlarımızın çok ciddi gayretleri var. Biz bugün bu gayretlere omuz vermek için geldik. Bu salonda hayalleri olan, hayallerini gerçekleştirmiş olan kadınlar var. Bu salonda hayallerini gerçekleştirmiş olan kadınlarla tanışacağız ve belki başka hayalleri olan kadınlarla karşılaşacağız. Büyük Türkiye hamlesi kadın olmadan olmuyor” dedi.

Türkiye nüfusunun yarısının kadın olduğunu anımsatan partinin Hatay il kadın kolları başkanı Eren de, 'Nüfusun bu yarısı, en az diğer yarısı gibi ekonomik hayata katkıda bulunmadıkça Türkiye´nin gelişmiş ülkelerle olan kalkınma yarışında tam başarıyı yakalaması düşünülemez. Ülkemizin ekonomik kalkınması sadece erkekler tarafından değil, kadınlarımızın da erkeklerin yanında ve birlikte gösterecekleri çaba ve sağlayacağı katma değerle gerçekleştirilebilecektir. Türkiye ‘Kadını dışlayan bir toplum gücünün ve potansiyelinin yarısından vazgeçmiş demektir” diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 20 yıl önce olduğumuz yerin çok ilerisindeyiz. Hayallerinin peşinden koşan kadınlarımızın kendilerinde var olan girişimci ruhu ve potansiyeli topluma faydalı hale getirmek adına ortaya koydukları özgüven ve cesaret kendileri için gelenekselleşmiş meslek gruplarının dışına çıkamayan kadınlarımıza örnek teşkil etmektedir' dedi.

AKP Hatay İl Başkanı Yeşildal da, 'Eğer dünya daha güzel ve daha yaşanabilir bir dünya olacak ise bu kadınların eseri olacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye yolunda kadınlar omuz verirse, meselelerimizi çok daha hızlı çözeceğiz. Dünya üzerindeki adaletsizliklere karşı sayın cumhurbaşkanımızın dik duruşunu görüyorsunuz. İnanıyorum ki kadın kardeşlerimiz ile partili partisiz üretim alanında da yer almak suretiyle, ülkemizi daha müreffeh daha yaşanabilir daha güçlü ileriye emin adımlar ile yürüyen ülke haline getireceğiz. Buna hem ülkemizin hem de dünya üzerindeki tüm mazlum hakların ihtiyacı var. Dünyanın başka noktaların çözümünde de güçlü Türkiye´ye ihtiyaç var o yüzden kadınlarımızın daha güçlü olması lazım bu meselelere daha fazla el atmaları lazım ve güzel bir dünya için kadınlar ile el ele diyorum sizleri ayakta alkışlıyorum” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19