'Daha refah yaşama kapı aralasın'

2019´un son günü. 2020, yarın, yeni umutlarla başlıyor

GÜNCEL 31.12.2019 10:45:41 0


İskenderun/SES

2019 yılı bugün sona erecek ve 2020´nin ilk günü yarın başlayacak. Yeni yıl, birçok kişi için yeni umutları da barındırıyor. Hatay´da halkın yeni yıla huzur içinde girmesi için önlem ve denetimlerin alındığını belirten yetkililer, ilgililerin görev başında olacağını ifade etti. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü, ilde genel güvenlik ve asayişin sağlanması, halkın can ve mal güvenliğinin temini ile vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için emniyet ve trafik tedbirlerinin planlandığını açıkladı. Emniyet müdürlüğü açıklamasında, 'Vatandaşların huzur ve güven içerisinde ziyaretlerini ve alışveriş yapmalarını sağlamak için kalabalık olan alışveriş merkezlerinin bulunduğu sokaklar, ana arterler ile caddelerde, parklarda, bahçelerde, havaalanı, terminal ve istasyonlarda, şehir içerisinde ve şehirlerarası devlet karayollarında yaya ve araç trafiğine karşı personel görevlendirerek emniyet ve trafik tedbirleri arttırılmıştır. Özellikle ikamet alanlarında sokak aralarında çok sayıda resmi ve sivil personelle gerekli emniyet tedbirleri alınmış olup, halkımızın huzur ve güven ortamında yılbaşını geçirmelerini sağlamak için en üst düzeyde çalışmalarımız devam edecektir. Halkın huzuru ve güven ortamını bozacak davranışların 155 polis imdat ve diğer telefonları ile e-mail adreslerimiz (hataybilgi@egm.gov.tr ve hataykom@egm.gov.tr) ile bildirmenizi bekliyoruz' ifadesine yer verildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi, ekiplerin yeni yıl denetimini sürdürdüğünü bildirdi. HBB´den yapılan ve halk sağlığını ön planda tutulduğu belirtilen açıklamada, 'Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipler yeni yıl öncesinde pastanelerde denetim gerçekleştirdi. İşletmelerde hijyen koşullarına uyulup uyulmadığı ya da halk sağlığını tehdit edebilecek uygulamaların olup olmadığını denetlemek amacıyla denetim gerçekleştiren gıda mühendisleri ile zabıta ekipleri, bu tür denetimlerin 2020 yılında da devam edecek' görüşü kaydedildi.
Yöre halkının yeni yılını kutlayan Hatay Valisi Rahmi Doğan, son günlerini yaşadığımız 2019 yılına elveda derken, 2020 yılına ´merhaba´ denildiğini ifade ettiği açıklamasında şunlara yer verdi: 'Yeni yılın medeniyetlerin beşiği kadim şehir Hatay´a, güzel ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk, barış ve huzur getirmesini can-ı gönülden temenni ederim. Vatandaşların da desteğiyle, ilin ve ülkemizin daha refah bir yaşama kapı aralaması için bu yıl olduğu gibi yeni yılda da, tüm kamu kurumlarımız, kanaat önderlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve tüm paydaşlarımızla birlikte yine işbirliği içerisinde, özveriyle çalışacağız. Yeni yılın geçmiş yıllardan daha sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bereketli geçmesini, getirdikleriyle güzel hatırlanan, ilimizde, ülkemizde ve dünyada acılardan, savaşlardan uzak, refah ve huzurlu bir yıl olmasını diliyorum. Devletimizin her kademesindeki kıymetli mesai arkadaşlarımın, hizmet etmekten onur ve mutluluk duyduğum Hataylı hemşerilerimizin ve değerli milletimizin yeni yılını tebrik eder, sağlık, mutluluk ve huzur dilerim.'
Yeni yılda barış ve kardeşliğin egemen olmasını, iyimserliğin canlanmasını, taze sevgilerin artmasını ve güneşin yeni güne bir umut olarak doğmasını temenni eden Samandağ Kaymakamı Murat Kütük de 'Her yeni yıl, yeni bir başlangıçtır. Yeni umutları ve beklentileri de beraberinde getirmektedir. 2019 yılını geride bırakırken, içimizdeki büyük umutlar, beklentiler, coşku ve heyecanla hep beraber yeni bir yıla giriyoruz. Fert ve millet olarak 2020 yılına dair beklenti ve umutlarımız ise; ilçe ve ülkemizin kalkınması, refahı, sükûnu, huzuru, birliği ve dirliğidir' değerlendirmesini yaptı.
Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ise 'Yeni yıl yepyeni umutlar, yeni hayaller ve yepyeni başlangıçlar demek. Yeni umutlarla karşıladığımız 2020 yılında da vatandaşların, çocukların ve gençlerin geleceğe ilişkin kaygılarını en aza indirgemek, onlara daha güzel yarınlar bırakabilmek adına demokrasi, hak, hukuk, adalet, eşitlik ve özgürlük için mücadelemize hiç yılmadan devam edeceğiz' görüşünü kaydetti.
AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu ise yeni yıla ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Hatay´ın gelişmesi için yeni yılda da yorulmadan çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Şehrin gelişmesi, kalkınması ve hedeflerine ulaşması için yepyeni ufuklarla koyduğumuz hedeflerimize ilerlemeyi sürdüreceğiz. Değerlerimiz bize birliği, beraberliği ve kardeşliği yüceltmeyi öğütlemektedir. Çalışmalarımızın tamamını bu anlayışla planlıyor ve hayata geçiriyoruz. Her yeni yıl, yeni bir başlangıçtır. Yeni umutları ve beklentileri de beraberinde getirmektedir. 2019 yılını acı ve tatlı hatıralarıyla geride bırakırken, içimizdeki büyük umutlar, beklentiler, coşku ve heyecanla hep beraber yeni bir yıla giriyoruz. Yaptığımız her işte olduğu gibi, geride kalan bir yılın da muhasebesini yaparken, 2020 yılının en iyi şekilde geçmesi için hangi adımları atmamız gerektiğini düşünmeli, zamanımızı, enerjimizi ve potansiyelimizi en verimli şekilde değerlendirmeliyiz. Yeni yılda ülkemizin kalkınmada daha ileri gitmesi, refah ve huzur ortamının devam etmesi en büyük temennimizdir. AK Parti olarak yeni yılda il adına koyduğumuz hedefleri gerçekleştirebilmenin, halkımıza daha fazla sosyal ve ekonomik imkânlar sunabilmenin gayreti içerisinde olacağız. Hatay´ın önüne yeni ufuklar açma, gelişimine ivme kazandırma konusunda azim ve kararlılığımızı sürdüreceğiz' görüşünü kaydetti. MHP Hatay İl Başkanı Murat Adal da, '2019 yılında yaşadığımız siyasi, ekonomik, sosyal ve toplumsal durumların analizini yaparak, çıkan sonuçlarla 2020 yılına hedeflerimizi belirlemiş olarak giriyoruz. Bugün ülkemizin geldiği nokta; artık hesap veren bir ülke değil, hesap soran bir Türkiye vardır. Arayan değil, aranan; çekilen değil çevik bir iradeyle ileriye atılan; korkan değil kahramanca duran, ya istiklal ya ölüm, ya beka ya da bela diyen bir seviyeye tırmanan bir ülke ortadadır. Yabancıların ağzına bakan bir devlet değil, dost-düşman herkesin ağzından ne çıkacak diye merak ettiği bir devlet hamd olsun ayaktadır. Direne direne, doğrulup devleşerek bu noktaya gelinmiştir. Hiçbir şey elbet kolay olmamış, milli birlik ve kardeşlik bağlarını güçlendirerek bu aşamaya tebcil edilmiştir. Dileğimiz odur ki, 2020 senesinde de ülkemiz milli birlik ve kardeşlik duyguları ile geleceğine umutla baktığı ve daha da güçlendiği bir yıl olsun. Hatay için birbiriyle huzur içinde iç içe yaşayan mutlu insanların şehri olsun. Güven dolu günler içinde terörün bittiği bir yıl olsun. Biliyoruz ki, Hatay´ın huzuru, güvenliği tüm ülkemizin huzuru ve güvenliğidir. Biliyoruz ki, Hatay´ın gelişimi ve çağdaş kentleşme yönünde ilerlemesi tüm ülkemizin çağdaşlaşması ve ilerleyişine bir katkıdır. Bu inançla Milliyetçi Hareket Partisi Hatay teşkilatı olarak; Hatay´ın her karış toprağına gerekli yatırımların, alt yapı ve üst yapı olarak eşit bir şekilde hizmetin ulaştırılması yönünde üstümüze düşen görevi yerine getirmek için aralıksız çalışmaktayız ve çalışmaya devam edeceğiz' değerlendirmesini yaptı.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, umutlarla dolu yeni bir yıla girerken, millet olarak; birlik, beraberlik içerisinde, kardeşlik içerisinde, azim ve kararlılıkla geleceğe yürümeye devam edeceklerini belirtti. İlçeyi daha mutlu yarınlara taşımak için birliğimizi ve beraberliğimizi koruyarak hep birlikte hareket etmemiz gerektiğini belirten Tosyalı, 'Her yeni yıl, yeni bir başlangıçtır. Yeni umutları ve beklentileri de beraberinde getirmektedir. Dünyamızın dört bir yanında devam etmekte olan savaştan, terör ve şiddetten, açlıktan, yoksulluktan insanlığın kurtulması; sevgi, barış ve hoşgörünün hâkim olduğu, temel insan hak ve hürriyetlerinin her yerde sağlandığı bir dünya ortak özlemimizdir. Hep birlikte yeni yılda da İskenderun´un gelişmesi, kalkınması ve her alanda daha ileri seviyeye ulaşması yönünde siz değerli vatandaşlarımızın her zaman yanımızda hissettiğimiz destekleriyle gayret ve çalışmalarımıza artan bir şevk ve heyecanla devam edeceğiz' görüşünü paylaştı. Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz da 'Yeni başlangıçların yaşandığı, acıları ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakırken, geleceğe daha canlı umutlarla bakacağımız yeni bir yıla merhaba diyoruz. 2020 yılında da aynı  inanç ve heyecanla çalışmaya devam edecek ve her geçen gün büyüyen ve gelişen Samandağ´a yeni projeler ve yatırımlar ile en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz' görüşünü kaydetti. Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel de '2019 yılını acısıyla tatlısıyla geride bırakıyor, 2020 yılına yepyeni umutlarla girmeyi ümit ediyoruz. Yeni yılın ülkemiz ve tüm dünyaya sevgi, sağlık, huzur, hoşgörü ve en çokta barış getirmesini diliyorum. Göreve geldiğimiz gündeki hizmet aşkının aynı ilk günkü heyecanla 2020 yılında da devam edeceğini; Defne´yi daha yaşanılabilir, çağdaş ve özgün bir kent yapma uğraşımızda siz değerli vatandaşlarımızın desteğine her zaman ihtiyacımız olduğunu en kalbi duygularımla söylüyor, bizlere olan güvene layık olabilmek adına canla başla çalışmaya devam edeceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz' açıklamasını yaptı. 

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00