Dakikada 1 kamyon plastik denize

Samandağ sahilinde temizlik yapan Greenpeace

GÜNCEL 1.10.2019 12:19:45 0
Dakikada 1 kamyon plastik denize

Samandağ/SES

Greenpeace Hatay Gönüllüleri tarafından Asi Nehri´nin denize döküldüğü Samandağ´ın Meydan mahallesi bölgesinde önceki gün toplu temizlik ve bu atıklara ilişkin olarak marka denetimi yapıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesinin katkı verdiği etkinliğe Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, Greenpeace Plastik Kampanyası Saha Operasyon Sorumlusu Büşra Karcı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Hatay Çevre Koruma ve Turizm Derneği Başkanı Mişel Atik, Greenpeace Hatay Yerel Grup Sorumlusu Erhan Arpacı, Greenpeace´nin Hatay, İstanbul ve Ankara gönüllüleri ile yöredeki yurttaşlar da katıldı.
Greenpeace Plastik Kampanyası Saha Operasyon Sorumlusu Karcı, Greenpeace´nin uzun süredir toplu temizlik ve marka denetimi yaptığını belirtti. Karcı, 'Çünkü her dakika denizlere bir kamyon dolusu plastik boşaltılıyor. Bu sayının 2050 yılında iki katına çıkacağı tahmin ediliyor. Bugüne kadar üretilen plastiklerin yalnızca yüzde 9´u geri dönüştürüldü. Her 10 deniz kuşundan 9´unun midesinde plastik bulunuyor. Deniz canlıları plastikleri yiyecek sanıp yiyebiliyor. Plastik atıklar bazı deniz canlılarının ölümüne yol açabiliyor. Soframıza gelen bazı gıdalarda da mikroplastik bulunuyor. Dolaylı olarak insan vücudunda da plastik birikiyor' diye konuştu.

20 çuval atık toplandı
Greenpeace Hatay Yerel Grup Sorumlusu Arpacı da Hatay Büşükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerinin haftada üç tona varan atığı toplamalarına rağmen atıkların deniz ve Asi Nehri´nden gelmeye devam ettiğini, düzenledikleri etkinlikte 20 çuval atık toplayarak, bunların marka denetimini yaptıklarını ifade etti. Arpacı, 'Greenpeace, tüm dünyada yapılan marka denetiminde toplanan plastik atıkların markalarını ve türlerini formlara kayıt ederek, bir veri havuzu oluşturuyor. Böylece plastik atıklara en çok sebep olan markaları tespit ediyor. Bu sayede Greenpeace plastik kirliliği ile mücadeledeki hedeflerini belirliyor ve çözüm odaklı kampanyalar yürütüyor. Plastik atığa en çok sebep olan markaları tespit edip, bu markalardan daha sürdürülebilir alternatiflere yönelmesini talep ediyor' değerlendirmesini yaptı.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00