Dal öğütme makinası Arsuz´a verilecek

Arsuz´da bahçeli evler ile sitelerin yeşil atıkları artık yeşil gübre olma yolunda. Bu amaçla İskenderun Belediyesi´nin elinde bulunan dal öğütme makinesi 31 Aralık 2023 yılına kadar Arsuz Belediyesi´ne tahsis edilecek.

İSKENDERUN 1.07.2020 18:06:28 0
Dal öğütme makinası Arsuz´a verilecek

 

İskenderun Belediye Meclisi, Temmuz ayı oturumunda gündeminde bulunan 9 maddenin yanı sıra Arsuz belediyesine dal öğütme makinesinin geçici süre ile verilmesi ile bisiklet yolu projesinin 43 kilometrede 48 kilometreye çıkartılması teklifleri de gündeme alındı.

İskenderun Balediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında yapılan toplantıda komisyonlara sevk edilen maddelerin yanı sıra gündemdeki diğer maddelerde görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddelerinin mecliste grubu bulunan AKP, CHP ve MHP üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

Meclis gündemine alınan ve 10. madde olarak görüşülen İskenderun Belediyesinin demirbaşına kayıtlı dal öğütme makinasının yapılacak protokol ile Arsuz Belediyesine geçici olarak verilmesi ile protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´ya yetki verilmesi ile ilgili Park Bahçe Müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edildi. Yine oybirliğiyle kabul edilen diğer madde meclis gündemine alınan bisiklet yolu projesiyle ilgili. 48 kilometreye ulaşacak Bisiklet yolu projesine ilişkin bisiklet yolu ulaşım ağına dâhil edilen cadde ve sokaklar ile ilgili ek düzenleme yapılması yönündeki Fen İşleri Müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun Teknik Üniversitesi ile İskenderun belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan bisiklet projesinde yol güzergahında bisiklet istasyonları, bisiklet park yerleri de öngörülüyor.

Hafriyat ve moloz için kamyon alınacak

Gündemin ilk maddesinde görüşülen 2 adet damperli kamyon alınması ile ilgili maddeyle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Göreve geldiğimizde demirbaşa kayıtlı 82 araçla hizmet ediyorduk. Göreve geldikten sonra 20 aracın bakım onarımını yaptırarak bu sayısı 102´ye çıkarttık. 17 aracı borçlanmadan belediye envanterine ekledik. 2 aracı da hibe olarak aldık. Şu anda İskenderun Belediyemiz 121 araçla halkımıza hizmet ediyor. 2 yeni aracı moloz hafriyat toplama ve taşımak için almak istiyoruz” diye konuştu.

Asfalt şantiyesi şikayet konusu

Yol yapım giderleri ödeneğine 20 milyon lira aktarımla ilgili ve oybirliğiyle kabul edilen maddenin görüşülmesinde CHP grubu, asfalt şantiyesiyle ilgili tadilat harcamalarını hatırlattı. 13 nolu meclis kararının iptali yönündeki önergesi reddedilen CHP´nin Meclis Grup başkan vekili Ali Mutlu, belediyenin asfalt şantiyesinde çekilen fotoğrafları göstererek, şantiyeyi yerinde incelediklerini belirtti. Mutlu, yine 2018 yılında bir gazete haberinde dönemin belediye başkanının şantiye ile ilgili yer alan açıklamasını aktararak, konuyla ilgili ilgili bakanlık ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Mutlu, tesisin çürümeye bırakılmamasını istediklerini vurguladı.

Tosyalı´dan ‘şantiye´ çıkışı

Belediye olarak kendi dönemlerinde asfalt üretmeyi düşünmediklerini söyleyen Başkan Tosyalı, herkesin kendi işini yapması gerektiğini belirterek, kentin asfalt ihtiyacının tamamlanmasıyla asfalt şantiyesinin devre dışı kalacağına işaret etti. Tosyalı, “İşi çok biliyorsanız göreve geldiğinizde kendiniz üretirsiniz. Kim ne demiş beni çok alakadar etmez. Mayıs ayından bugüne yapılan çalışmaları kamuoyunun takdirine sunuyorum. Şu anda sorumluluk bizde ise buna saygı duymanızı rica ediyorum.”

Hangi maddeler görüşüldü?

Gündemde bulunan;

“1-Belediyemiz demirbaşına kayıtlı araçların yetersiz olması ve hizmetlerin aksamaması için Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 adet Otokar Atlas marka kısa şase üzerine damperli kamyon türü araçların Devlet Malzeme Ofisinden satın alınması hususunda gerekli meclis kararının alınması ile ilgili Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

2-Fen İşleri Müdürlüğünün yılsonuna kadar yetmeyeceği düşünülen yol yapım giderleri ödeneğine münakalede belirtilen ekonomik hesap ayrıntı kodları ve yine münakalede belirtilen gider tertiplerine göre 20.000.000,00 TL. Ödenek aktarılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

3-Cumhurbaşkanlığı eylem planında yer alan bisiklet yolu projesi ile ilgili protokol imzalanmış olup, bisiklet yolu projesinin uygulamalı imar planına işlenmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü teklifi, geri çekildi.

4-1 Mıntıka 1938 sayılı parsel üzerinde bulunan Belediyemizce 4 Nolu sosyal tesis olarak kullanılan taşınmazın yan kısmında bulunan 70 m²´lik kısmı, 1. Katının 146 m²´lik kısmı ve arka bölümde bulunan tek katlı yapının 175 m²´lik kısmı olmak üzere toplam 391 m² alanın İlçe Sağlık Müdürlüğüne 5 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

5-İskenderun Kent Merkezi ve yakın çevresine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin itirazların değerlendirilerek sonuçlandırılmasına yönelik meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu,rapor yetişmediği için bir sonraki meclise ertelendi.

6-İskenderun Azganlık mevkii 036D-09B-2A, 036D-09B-2C, 036D-09B-2B, 036D-10A-1D, 036D-04C-3C, 036D-09B-1B, 036D-10A-1A numaralı paftaların sahil dolgu alanı olarak planlanmış olan alanın yapı yaklaşıma mesafelerinin Kamu Kurum görüşleri doğrultusunda yeniden değerlendirilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu. Oy birliği ile kabul edildi.

7-İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile ilgili harçlar kapsamında günümüz koşullarına göre düzeltmelere gereksinim duyulduğundan, 2020 Yılına ait ücret tarifelerine ilişkin gerekli meclis kararının alınması, plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

8-İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi Şevre Mıntıkası 1168 ada 22 nolu parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna havale edildi.

9-İskenderun Karayılan Mahallesi 708, 709, 961, 1445 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna sevk edildi.

10-Meclis gündemine alınan İskenderun Belediyesinin demirbaşına kayıtlı olan dal öğütme makinasının yapılacak protokol ile Arsuz Belediyesine geçici olarak verilmesi ile protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´ya yetki verilmesi ile ilgili Park Bahçe Müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edildi.

11-Meclis gündemine alınan, Bisiklet yolu projesine ilişkin bisiklet yolu ulaşım ağına dâhil edilen cadde ve sokaklar ile ilgili ek düzenleme yapılması yönündeki Fen İşleri Müdürlüğü teklifi” oy birliği ile kabul edildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00