“Dayanışma bekliyoruz”

Geçtiğimiz Mart ayında kızı ve torunu eski damadı tarafından öldürülen acılı anne kadın cinayetlerine karşı toplumun tüm kesimlerini duyarlı olmaya davet etti. Ayla Yalçın, “Destekler çoğalmalı ki böyle cinayetler olmasın” dedi

21.12.2017 09:54:41 0
“Dayanışma bekliyoruz”

Sadet Berkyürek/İskenderun

Boşandığı eşi Esra Yalçın ve 5 yaşındaki kızı Beren´i bıçakla öldüren Gökhan Yıldız´ın İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki yargılamasına dün devam edildi. Sanığın dinlendiği duruşmada avukatın savunma yapmaması ve süre talep etmemesi dikkat çekerken, 25 Aralık Pazartesi günü yapılacak bir sonraki duruşmanın ise karar duruşması olması bekleniyor. Anne Ayla Yalçın, 28 Mart tarihinde İskenderun´daki evinde, beş yıl önce ayrıldığı eski eşi Gökhan Yıldız tarafından boğazı kesilerek katledilen kızı Esra ile torunu Beren´in katili ile ilgili kararın verilmesinin beklendiği duruşmaya destek çağrısında bulundu.

“25 Aralık duruşmasında yanımızda olun”
Duruşma çıkışında katledilen Esra Yalçın´ın annesi Ayla Yalçın, 25 Aralık´ta yapılacak duruşma için destek çağrışında bulunarak, “Bu cinayetlere karşı gelelim, çoğalalım ki, hiç kimse böyle şeylere kalkışmasın, canlar yanmasın, anneler ağlamasın, hayatlar güzel olsun” dedi. Kadın cinayetlerinin durdurulması için topluma ve devlete görevler düştüğünü anlatan Ayla Yalçın, “25 Aralık´ta saat 09.00´da duruşmamız var. Bütün duyarlı insanları yanımızda olmalarını, destek vermelerini istiyoruz. Bu cinayetlere karşı gelelim, çoğalalım ki, hiç kimse böyle şeylere kalkışmasın, canlar yanmasın, anneler ağlamasın, hayatlar güzel olsun. Destek istiyorum. Kim varsa, elini vicdanına koyup, yanımızda manevi olarak destek görmek istiyoruz. Çünkü ayakta durmamıza ihtiyacımız var. Sizin yanınızda biz de varız demelerini bekliyoruz. Vicdan sahibi herkesi yanımıza çağırıyorum. çünkü kolumuzdan tutup kaldırmalarına ihtiyacımız var” diye konuştu.

Kadın kuruluşlarına bakanlardan ve devletten destek beklediklerini, bunun önemini yaşadıkları acıyla öğrendiklerini de aktaran Ayla Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yüreği yanan anne için çağrım çok büyüktür: Kadınlar için çalışanlara engel olmayın, yanlarında olun ki, onlar daha çok kadınları savunabilsinler. Cana kıymış bir adam da bu kadar rahat olmamalı. Kadın için çalışanların daha çok kollanıp desteklenmesini istiyoruz. Çünkü onlar benim yanımdaydı. onların hiçbir şekilde engellenmesini istemiyorum. Benim canım çok yandı. Her saniye o acıyla yaşıyorum. Aslında ölüyüm. Dünya tatlısı, cevval bir kızımdı. korkusuzdu. İyi niyetli, mertçe söyleyen çocuğumdu. Bu dünyaya aydalı bir insandı. Ayrıldıktan 5 yıl sonra geliyor ve canını alıyor. O çocuğu büyütürken, sokağa atarken neredeydi. Kendisini istemedi diye… bir sebep olabilir mi? Kadın haklarına devletimizden de yardım bekliyoruz ki, önleri kesilmesin. Bizim olay olduğundan bugüne benim yanımdaydılar. Bunların çoğalması gerekiyor. Çünkü onların amacı kadınları savunmak, kadınların değerli bir varlık olduğunu göstermek.”

İyi hal indirimlerinden yararlandırmaların da kaldırılması gerektiğini savunan anne Ayla Yalçın, şunları ifade etti: “Kızımın ve torunumun katiline hakkettiği en ağır cezanın verileceğine inanıyoruz. Adaletimize, yanımızda olanlara güveniyoruz. Ki, böyle canlar, Esralar, berenlerin canı yanmasın, annelerin, kardeşlerin geride kalanların canı yanmasın. Bu tür cinayetlerin son bulmasını, bizim Esramızla son bulmasını istiyoruz. O öldü ama biz de canlı ölüyüz. Biz de yaşamıyoruz. Hen an her dakika acımız sönmüyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57