“Dayanışma kültürünü uygulamak gerektiğinin bilincindeyiz”

Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon, geçen hafta sonu HATMEK´te gerçekleştirilen Ortak Akıl Çalıştayını değerlendirerek, “Bizler farklı görüşlere sahip olsak da sorunların çözümü için birlikte çalışma ve dayanışma k?

GÜNCEL 23.10.2019 09:26:30 0
“Dayanışma kültürünü uygulamak gerektiğinin bilincindeyiz”

Antakya/SES

Dr. Nevide Kimyon yaptığı yazılı açıklamada kentin geleceği için ortak akıl ile hareket etmenin önemine değinerek, Hatay Kent Konseyi ‘Ortak Akıl Çalıştayı´nı yüksek katılımla gerçekleştirdiklerini belirtti. Kent Konseyinin yönetmelikte belirtildiği gibi kent yaşamında kent vizyonu ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma, dayanışma, saydamlık, katılım yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışacağını kaydeden Kimyon, “Bu anlamda kentin yaşam kalitesinin arttırılması için temel hizmetlerin iyileştirilmesi ve sosyal kültürel yönden de toplumun her kesiminin ulaşabileceği imkanların sağlanması amacıyla ortak çaba sarf edilmelidir” ifadesini belirtti.
Farklı görüşleri ortak paydada buluşturmayı önemsediklerini de sözlerine ekleyen Kimyon, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizler farklı görüşlere sahip olsak da sorunların çözümü için birlikte çalışma ve dayanışma kültürünü benimsemek ve uygulamak gerektiğinin bilincindeyiz. Bu farkındalıkla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bugün şehrimiz Hatay´a dair her türlü çözüm, iyileştirici, güzelleştirici projenin paydaşı olmaya hazır bir topluluk, bir refleks içindeyiz. Bu da bizim umut ve mutluluğumuzdur. Ortak akıl çalıştayı toplantımızda kentin sorunlarını ve durumunu herkesin fikrini alarak belirlemek, kentimizin ekonomik, kültürel, tarihi ve coğrafi potansiyelini daha fazla görünür kılmak için elbirliği ile yapılabilecekleri tartışmak ve rapor etmek üzere bir araya geldik.”

 

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19