Dayanışmayı sürdüreceğiz

İskenderun´da Esra Yalçın ile 5 yaşındaki kızı Beren´in öldürülmesiyle ilgili yargılanan eş ve baba Gökhan Y.´nin İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki ilk duruşması önceki gün yapıldı.

10.11.2017 11:49:26 0
Dayanışmayı sürdüreceğiz

Duruşma sonrasında İskenderun Kadın Platformu adına yapılan yazılı açıklamada dönem sözcüsü Belgin Ayrancı, “Kadın cinayetleri son buluncaya ve katiller hak ettikleri en ağır cezayı alıncaya kadar dayanışmayı, kız kardeşliği büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz Mart ayında babası tarafından öldürülen Beren ve annesi Esra´nın katili olarak yargılandığı duruşması sonrasında platform adına yazılı açıklamada Belgin Ayrancı, örgütlü güçle kadın cinayetlerinin durdurulmasında kararlı olduklarını ifade etti. Ayrancı, Esra Yalçın (28) ve küçük kızı Beren´in (5) 28 Mart 2017 tarihinde İskenderun´da evinde, beş yıl önce ayrıldığı eski eşi Gökhan Y. tarafından boğazı kesilerek katledildiğini hatırlatarak 7 ay sonra, bizler gerçek adaletin sağlanmasını beklediklerini vurguladı.
Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sebep ve sonuçlarını yıllardır defalarca dile getirdiklerini kaydeden Belgin Ayrancı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kadınlarla erkekler arası fiili eşitsizlik ve her türlü ayrımcılığın bir sonucu olan erkek şiddetine karşı acil olarak önlem alması gerektiğini belirttik. Ancak önümüze çıkan acı gerçek sorunun çözümünün toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına karşı bakış açısının değiştirilmesi gerekliliği ve bu konuda bir arpa boyu yol alamamış olmamızdır. Bundandır ki Antalya´dan Denizli´ye, Adana´dan İskenderun´a okul önünde, evde yada sokak ortasında katledilen kadınların kız kardeşleri olarak haykırıyoruz. Kadın cinayetleri son buluncaya ve katiller hak ettikleri en ağır cezayı alıncaya kadar dayanışmayı, kız kardeşliği büyütmeye devam edeceğiz.”
Erkeklere uygulanan ceza indirimlerinin kadın cinayetlerinin önünü açtığını da sözlerine ekleyen Ayrancı, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: “Kadın cinayetleri bu kadar artarken, devlet erkekleri koruyarak kadınların katledilmesine izin vermeye devam ediyor. Kadın cinayetlerinde erkeklere ceza indirimleri uygulayarak, hergün kadınınların öldürülmesinin önünü açıyor. Cinayetten sonra “beni tahrik etti”, “yaptığım için pişmanım” ifadelerini kullanan katiller hangi ceza indirimlerinden faydalanacaklarını bilerek ifade veriyorlar ve birbirlerinden besleniyorlar. Bizler İskenderun Kadın Platformu Erkeklerin kadınları katletmesine, devletin koyduğu yasalarla erkekleri korumasına, hayatın her noktasında olan kadınların aramızdan ayrılmasına izin vermeyeceğiz. Her gün bir kadın cinayetiyle uyanmayacağız.”


Anahtar Kelimeler: Dayanışmayı sürdüreceğiz

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23