Dedeye 22 yıl ceza

İstismarda karar duruşması

GÜNCEL 18.01.2020 09:10:48 0
Dedeye 22 yıl ceza

İskenderun/SES

Arsuz´da 6 ve 7 yaşındaki iken dedelerinin cinsel istismarına maruz bırakılan, 13 ve 14 yaşlarındaki iki kardeşin karar duruşmasında 22 yılı aşkın ceza verildi, dede tutuklandı.
Arsuz´da iki torununu istismarla suçlanan C.Ö.,´ye, “Çocuğun yakını tarafından nitelikli cinsel istismarı” suçundan 22 yıl hapis cezası veren 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın tutuklanması yönünde de karar verdi. Geçtiğimiz yıl okullarındaki farkındalık eğitiminde cinsel istismardan nasıl korunmasını ve kimlerin kendilerine nasıl dokunulması konusunda verilen eğitim sırasında istismar olayı saptanmış, konu bakanlığa ve savcılığa taşınmıştı.
Karar duruşmasının ardından açıklama yapan mağdur avukatı Av. Mehtap Sert, çocuğun istismarının afının olamayacağını, buna yönelik mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. İskenderun Kadın Platformu üyelerinin katıldığı değerlendirmede Av. Sert, şunları ifade etti: “Arsuz´da dedeleri tarafından istismar edilen çocukların bugün karar duruşmasına girdik. Her iki çocukla ilgili ceza verildi. Birisi için 18 yıl, diğer çocuk için 4 yıl; toplamda 22 küsür yıl ceza aldı ve hükümle birlikte tutuklandı. Hükümle birlikte tutuklanma sebebi de dedenin geçen hafta ailenin evini başka bir yere taşımamıza rağmen yeni taşındığı apartmana giriyor çıkıyor olmasıydı ve bununla ilgili uzaklaştırma kararı almıştık. Bunun neticesinde hükümle birlikte tutuklandı. Çok mutluyuz. Çocuğun istismarının affı olmaz. Çocuğun istismarının affının olmaması için elimizden gelen mücadeleyi yapmaya devam edeceğiz.”

Anneden çağrı: Susmayın
Çocuk istismarının örtbas edilmemesi için davalarının örnek olmasını isteyen çocukların annesi G.Ö., çocuklarının halen destek aldığını hatırlatarak tüm ailelere, annelere susmamaları çağrısında bulundu. Duruşmanın ardından konuşan anne, “Hak yerini buldu. Anneler susmasınlar, çocuklarının yanında olsunlar. Asıl utanacak olanlar bunu yapanlardır. Bu karar ibret olsun” dedi.

Kadın dernekleri hedef gösterilmişti
Arsuz´da yaşayan 14 ve 15 yaşlarındaki iki torununa cinsel istismarda bulunmakla hakkında dava açılan C.Ö.´nun (74) ikinci duruşması İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde 16 Aralık´ta yapılan ikinci duruşmada tanıklar, mağdurların annelerinin sanığa iftira attığının iddiasında bulunarak sanığın suçsuz olduğunu ileri sürmüş, kadın derneklerinin suçsuz olan müvekkilini hedef alarak linç kampanyası yürüttüğünü savunan sanık avukatı da bu kampanyayla mahkemenin baskı altına alındığını ve mahkemenin bu baskı altında hareket ettiğini iddia ederek müvekkilinin beraatına karar verilmesini talep etmişti.

Yazılı savunma için ek süre istenmişti
İddia makamının esasa ilişkin mütalaasını verdiği 2. duruşmada mağdur avukatı Mehtap Sert, Savcının, C.Ö.´nin üzerine atılı “Çocuğun yakını tarafından nitelikli cinsel istismarı” suçunu işlediğinin delillerce mevcut olduğunu kaydederek, sanığın TCK 103/2, 103/3(c), 43/1 ve 53/1 maddeleri uyarınca her iki çocuk için ayrı ayrı toplamda 24 yıl habisle cezalandırılmasını istediğini kaydetmişti. Sanık avukatı iddia makamının esasa ilişkin mütalaasına karşın yazılı savunma yapmak için ek süre talebinde bulunmuş, mahkeme heyeti, sanık avukatının talebini kabul ederek, duruşmayı 17 Ocak 2020´ye ertelemişti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00