Defne CHP, vekilliğin düşürülmesini kınadı

Defne CHP, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP´li Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları´nın milletvekilliğinin düşürülmesine yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

SİYASET 6.06.2020 11:50:42 0
Defne CHP, vekilliğin düşürülmesini kınadı

CHP Defne İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur´un katıldığı ve bası siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin destek verdiği basın açıklamasında, 'Biliyorsunuz ki Türkiye´de uzun zamandır yargı talimatla yürümektedir. Hukuksuz yargılamalar ve tutuklamalar, kayyum atamaları, hedef gözetilerek ve keyfi gözaltılar ülkenin gerçeği haline dönüşmüştür. Meclis, çalışması gereken en hassas dönemlerde tatile girmekte bir sakınca görmeyip, sarayın yönlendirmeleri doğrultusunda toplanmakta ve tek adamın hedefinde olan herkesten hıncını almaya devam etmektedir. Mecliste yapılan hukuksuzluklara bir yenisi eklendi. Haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları´nın milletvekillikleri oylama yapılmadan düşürüldü. AYM yargı süreci devam ederken verilen bu karar hukuksuzdur, halk iradesine yapılan bir darbedir. AKP hükümeti ve destekçisi MHP şunu bilmelidir ki halkın iradesine sahip çıkmaya ve demokratik siyasette ısrar etmeye devam edeceğiz. Tutuklamaların ardından Cumhurbaşkanı yardımcısı ´Ülkemize hizmet için durmadan, yılmadan üretmeye ve çalışmaya devam ederken bir taraftan da terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz´ ifadelerini kullanmıştır. Evet, hepimizin tanık olduğu gerçek şudur ki; AKP hiç durmadan kin, nefret, korku ve kirli siyaset üretmektedir. Kendisi gibi düşünmeyeni, farklı ses çıkaranı terörist olarak ilan etmekte, hedef göstermekte ve büyük bir kararlılıkla ülkeyi karanlığa, korku imparatorluğuna sürüklemektedir' değerlendirmesini yaptı.

CHP Defne İlçe Başkanı Parlakyıldız, açıklamasında hükümete şöyle seslendi: 'Vekillerimizi, gazetecilerimizi, yazarlarımızı, yani halka gerçekleri anlatanlara hükümler giydiriyorsunuz. Aslında halka hüküm giydiriyorsunuz! Şunu söylemek isteriz ki, satın aldığınız medya, halkın gerçekleri görmesine engel olamayacak. Biz halkız, bugün dünden daha güçlü ve daha kararlıyız. Güzel günlere olan inancımız karanlığın üstüne güneş gibi doğacaktır.'

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da 'Enis Berberoğlu´nun yanındayız!' etiketi ile yaptığı sosyal paylaşımında şunlara yer verdi: 'Partililerimizle birlikte Enis Berberoğlu´nun milletvekiliğinin düşürülmesi ve millet iradesinin yok sayılması ile ilgili basın açıklaması düzenledik. Millet iradesini yok sayan, bu hukuksuz kararın karşısında mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun önderliğinde hak, hukuk ve adalet mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.'

Milletvekili Güzelmansur, parlamentoda TBMM Başkanlığı önünde açıklama yaptıklarını ifade ettiği farklı bir paylaşımda ise 'Grup Başkanvekilimiz Engin Altay ve milletvekili arkadaşlarımızla birlikte, TBMM Başkanı Mustafa Şentop´un makamı önünde açıklama yaparak, makam girişine Anayasa kitapçığı bıraktık. Enis Berberoğlu´nun vekilliğinin düşürülmesi, demokrasinin ve hukukun yok sayılmasıdır. Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu´nun önderliğinde mücadelemiz devam edecek. Enis Berberoğlu´nun yanındayız' iadesini belirtti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04