Defne´de 44 hektara küçük sanayi sitesi

Orhan Yıldız/SES Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Küçük Sanayi Sitesi yapımı için gerekli tüm yasal izinlerin alındığı bildirdi. Defne Belediyesi Subaşı ek hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, “Tek amacımız ke

21.08.2017 11:55:15 0
Defne´de 44 hektara küçük sanayi sitesi

 

HESOB (Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği ) Başkanı A.Kadir Teksöz, Defne Kent Konseyi Başkanı Selim Harbiyeli, Antakya Mobilyacılar Odası Başkanı M.Ali Yapar, Defne Küçük Sanayi Sitesi Başkanı ve Defne Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Özbay, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber, Defne Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı basın toplantısında Başkan Yaman, proje ile ilgili bilgi verdi.

Ruhsatlandırma sorununu da çözecek
İmalatçı ve tamirci işletmelerin yerleşim alanlarında dağınık bir şekilde faaliyet gösterdiğini, çalışmalarını plansız ve denetimsiz sürdürdüklerini aktaran Başkan Yaman, “Bu koşullarda gösterilen faaliyetler, başta insan sağlığını tehdit etmekte; görüntü, gürültü ve çevre kirliliği gibi olumsuz sonuçların doğmasına neden olmaktadır. Yaşanan olumsuzluklar hem işletme sahiplerine hem de vatandaşlarımıza yansımaktadır. Belediyemiz sınırları içerisinde yer alan mahallelerimizde, Harbiye, Çekmece, Güneysöğüt, Subaşı ve Turunçlu Mahallelerimiz yoğunluklu olmak üzere yüzlerce işyeri, sanayi sitesi bulunmadığından ruhsatlandırılma sorunu ile karşı karşıya kalmıştır. Kentimizin atar damarı olan bu işletmelerimiz kapanma riski taşımaktadır. Defne´nin Küçük Sanayi Sitesi ihtiyacını uzun vadede karşılayacak projemiz için titiz ve meşakkatli bir çalışma gerçekleştirdik” dedi.
44 hektarın 10´u yeşil alan
Sanayi sitesini Hancağız, Koçören ve Hüseyinli mahallelerinin kesiştiği 44 hektarlık bölgede planladıklarını ifade eden Başkan Yaman, çalışma yürütülerken bölgenin tarımsal niteliği korunacak alan ve parklara da azami ölçüde önem verdiklerini kaydetti. Alanın yaklaşık olarak 10 hektarının tarımsal niteliği korunacak alan ve park alanı olarak ayırdıklarını, proje çalışmalarında yeşil alanların, zeytinliklerin hatta meyve ağaçlarının korunmasında azami çaba gösterdiklerini de sözlerine ekleyen Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mevcut alan içerisinde ağaçların yoğun olduğu bölgeleri yeşil alan ve park alanı olarak planladık. Yaptığımız görüşmeler ve başvurular, ilgili kurum ve kuruluşlarca titizlikle incelendi ve değerlendirmeler sonucunda gerekli tüm yasal izinleri aldık.”


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00