Defne´de 500 öğrencili satranç grubu

Defne Belediyesi´nin, çocuklara ve gençlere yönelik kurduğu Gençlik Kültür ve Sanat Evi´nin satranç grubu 500 öğrenci mevcuduna ulaştı.

8.08.2017 12:06:21 0
Defne´de 500 öğrencili satranç grubu

 

Ali Büyükaşık öncülüğünde gerçekleşen satranç dersleri Defne Gençlik ve Kültür Sanat Evi´nin ağaçlarla çevrili bahçesinde verilirken, mekan ailelerin de uğrak noktasına dönüştü.
Defne Gençlik ve Kültür Sanat Evi´nde, çocuklara okullarında zorlandıkları matematik, Türkçe, İngilizce, fen bilgisi, kimya derslerine çalışma fırsatı tanınırken; drama, satranç, resim, karikatür, kil seramik, bağlama ve gitar dersleri ile sanata teşvik ediliyor. Çocukların zamanlarını olumlu yönde değerlendirmelerini önemsediklerini ifade eden Defne Belediye Başkanı Op.Dr İbrahim Yaman, “Defne Gençlik Kültür ve Sanat Evi´mizde iki bini aşkın öğrencimizi ağırlıyoruz. Yaz tatillerini yarılayan çocuklarımızın takıldığı dersleri tekrar ettiği, bir sonraki eğitim öğretim yılına daha sağlam temellerle hazırlandığı, enstrüman çalmayı öğrenip, karikatür çizerek hayal dünyalarını araladıkları, satranç dersleri ile akılcı düşünmeyi öğrendikleri, kendilerini olumlu yönde geliştirdikleri Gençlik Kültür ve Sanat Evimiz, çocuklarımız için yaptığımız en önemli hamlemiz olmuştur. Kültür ve sanatın harmanlandığı bir ilçe olma yolunda iyi işler yaptığımıza inanıyoruz. Kısa süre içerisinde temelini atacağımız büyük bir Kültür Merkezi projemiz var. Güzel, kalıcı, kaliteli hizmetler peşindeyiz. Bunun için çalışmalarımız özenle sürüyor” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04