Defne´de şoförlerin talepleri

Defne´deki taşımacılık kooperatif temsilcileri Hatay Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, mağduriyet yaşadıklarını belirtip, bunun giderilmesi konusunda basından destek istedi.

13.09.2017 10:54:03 0
Defne´de şoförlerin talepleri

Defne´de yapılmak istenildiğini belirten uygulamalar hakkında bilgi veren Harbiye Booperatif Başkanı Sedat Tatlı ve mali müşaviri Hakan Aslanyürek, sorunu çözecek kişinin hBB Başkanı Lütfü Savaş olduğunu belirtti. Hatay Büyükşehir Ulaştırma Daire Başkanlığının ´kabul etmediği´ engelli uyumlu araçlarının, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ´uygundur´ diye onayladığını anlatan Tatlı, bakanlığın onayladığı araçların, HBB tarafından kabul edilmediğini söyledi. Tatlı, bu konuda basından yardım beklediklerini ifade etti. 

Hatay Büyükşehir Belediyesinin, İstanbul Teknik Üniversitesine hazırlattığı raporda, Harbiye´de faaliyet gösteren 8 akooperatifin dönüşüm işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği, araç sayıları ve hat önerilerinin yer aldığını ifade eden Tatlı, 'Rapora göre, Harbiye´de faaliyet gösteren kooperatiflerin günlük ortlama yolcu sayısı 17 bin 768´dir. Bu yolcu sayısına göre tüm kooperatiflerin aylık bilet gelirleri göre araç başı ortalama gelirleri 1.402 ile 3.802 lira arasında değişirken, şoför esnafının basit usulde vergi mükellefi olması ve araçlarını bizzat kendilerinin kullandığı gerçeği gözardı edilerek, raporun 84. sayfasında araçların giderler hanesine 2.500 lira ersonel gideri eklenerek “Harbiye bölgesinde toplu taşımacılık faaliyetinde bulunan araçların tamamı ´icari anlamda zarar etmektedir´ denilmiştir. Gerçekler göz ardı edilerek, eklenen personel giderleri çıkartılıp doğru tablo yapıldığında Harbiye´deki kooperatiflerin aylık net gelirleri toplamda 520.774 lira olarak çıkmaktdır. Raporun 89. sayfasında ´öneri işletme modellerinin gelir-gider durumu´ tablosunda giderlerden, kooperatiflerin toplam net geliri 310.425 lira olarak gösterilmekte ve zarar eden bir yapıdan 310.425 lira kar eden bir yapıya ulaşıldığı iddia edilmektedir. Oysaki 520.774-310.425=210.349 liranın soför esnafının cebinden çıktığı gerçeği göz ardı edilmektedir. Bu gelir azalması YER-SU Yerel yönetimler San Tic. Ltd. Şti.´nin ´mali kayıt altına girilmesi durumundaki özel işletmecilerin gelirlerinin yüzde 20-25´İini kaybedeceklerdir´ ifadesini desteklemektedir. Bu gelir azalmasının yeni hat ve güzergahlarla telafi edilmesi gerektiği aksi takdirde özel işletmeciler için sürdürülemez bir durumun oluşacağı da raporlarda yazılmaktadır' diye konuştu. Diğer ilçelerde toplu taşıma hizmeti veren kooperatiflere sağlanan ek sürenin Harbiye bölgesindeki kooperatiflere de verilmesini talep ettiklerini ifade eden Tatlı, 'Bizler deneme yanılma tahtası değiliz. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Konak, Buca, Çiğli ve Bornova´da faaliyet gösteren minibüs hatlarında 1 ay süreyle bir test çalışması yapılmış ve sistemin olumsuz tarafları görülmüştür. Aynı test çalışmasının dönüşüm çalışmalarından önce bölgede faaliyet gösteren herhangi bir dolmuş hattında en az bir ay süreyle yapılmasını talep ediyoruz. Defne´nin yolcusunu Defne bölgesi kooperatifleri taşımalıdır. Hem yolcu sayısının artırılması hemde vatandaşların toplu taşıma hizmetine özendirilmesi açısından Turunçlu-Akdeniz-Armutlu-Gündüz Caddesi güzergahında yeni bir hat talep ediyoruz' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Defne şoförlerin talepleri

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04