Defne´de su sıkıntısı

Merkez ilçe Defne´de yaşanan su sıkıntısının kendi yetki ve hizmet alanında olmamasına karşın tanker kiralayarak su taşıdıklarını belirtti.

19.07.2017 11:00:45 0
Defne´de su sıkıntısı

 

Defne Belediyesi olarak yaşanan su sıkıntısıyla ilgili bir sorumlulukları olmadığını ifade eden Başkan Yaman, konuk olarak katıldığı özel bir televizyon programında su sıkıntısına ilişkin bir soru üzerine, “Yaşanan su sıkıntılarının çözümü hizmet ve yetki alanımız dışında. Bu işin ne bütçesi, ne elemanı, ne makinesi ne de sorumluluğu bizde” dedi.
Su ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla tankerle su taşıdıklarını kaydeden Başkan Yaman, “Vatandaşlarımıza tanker kiralayarak su taşıyoruz. Defne´de başlatılan İçme suyu yenileme projesi çoğu mahallede bitmek üzere. Fakat önemsediğim bir konu var ki, çalışmaların bittiği bölgelerde dahi abone bağlantıları yapılmadığı ve bağlantıların yapılacağı zaman tekrar kazılma riski taşıdığı için üst yapı çalışmalarını gerçekleştiremiyoruz. Abone bağlantılarının tamamlanmasıyla beraber içme suyu hatları yenilenmiş, doğalgazı, elektriği, interneti hazır hale gelmiş alt yapısıyla, asfaltlı yüksek standartlı, vatandaşlarımızın beklediği nitelikte yollara sahip olacağız” diye konuştu.

Asfalt programı bu yıl tamamlanacak
Programda sürdürülen yol çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Yaman, yıl sonuna kadar asfaltlama programını tamamlayacaklarını söyledi. Yaman, şunları belirtti: “Alt yapı çalışmaları sebebiyle, vatandaşlarımızın yollarda yaşadıkları mağduriyeti gidermek adına geçici de olsa bakım onarım, asfalt yama ve düzeltme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Alt yapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Ekim ayının sonu itibari ile asfaltsız, sıkıntılı, çukurlu hiçbir yol bırakmayacağız. Harbiye, Samandağ yolu başta olmak üzere trafiği rahatlatacak, hatta alternatif trafik güzergâhı olabilecek 7-8 tane ana arterimizi asfaltlayacağız.”

Bulvarda çalışma yeniden
Uğur Mumcu Bulvarı´nda çıkan tarihi buluntular dolayısıyla durdurulan çalışmanın yeniden başladığı bilgisine de paylaşan Başkan Yaman, Uğur Mumcu Meydanı´ndaki mozaiklerin Anıtlar Kurulu´nun kararıyla taşınmasına karar verildiği ve bütün tarihi eserlerin tamamen kaldırılarak alt geçit çalışmalarına başlandığını kaydetti. Uğur Mumcu Bulvarı trafiğinin rahatlatılacağı ve kullanıma açılabileceği sürenin firma tarafından 20-25 gün olarak verildiğini belirten Başkan Yaman, “Büyükşehir Belediyemizin gerçekleştireceği alt geçit çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Defne Kent Meydanı çalışmalarımızı başlatacağız. Altından tarih fışkıran bir kentte yaşamanın dezavantajını çektik. Uğur Mumcu esnafımızın yaşadığı mağduriyet, çektiği sıkıntı nihayet sona eriyor” dedi.


Anahtar Kelimeler: Defne sıkıntısı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00