Defne´de Toplu taşımada ´dönüşüm´

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, toplu taşımada Defne Hattı´nın açılışı yaptı.Yeni araçların ve hattın tanıtımı Harbiye Hidro Tesisleri önünde yapıldı.

HATAY 17.02.2018 09:03:05 0
Defne´de Toplu taşımada ´dönüşüm´

Tanıtım ve açılışa, Hatay Vali Yardımcısı Soner Işıktaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden de katıldı.

Toplu taşımada dönüşüm süreci tamamlanan Defne´nin yeni araçları ve güzergâh düzenlemeleri hakkında açıklamada bulunan Lütfü Savaş, dönüşüm sürecinin tüm ilçelerde başlatılacağını belirtti. Esnafın kazancının artması ve vatandaşların konforlu ulaşım sağlaması için böyle bir projeye imza atıldığını anlatan Savaş, “Türkiye´nin dört bir yanında ulaşım alanında dönüşüm işlemleri yapılıyor. Biz de bu sürece dahil olurken, İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte proje çalışmamızı yaptık. Hatay´da tüm ilçelerimizde hatların kesişmesinden dolayı şoför esnafımız sorun yaşıyordu. Bizler de tüm bu sorunları göz önünde bulundurarak güvenli ve konforlu bir ulaşım güzergâhı hazırladık. Proje kapsamında kooperatifleri tek çatı altında toplayarak; toplamda 24 büyük otobüs, 21 küçük otobüs alarak şoför esnafımızı eskimiş araçlardan kurtardık. Araçların konforlu olması ve güzergâh iyileştirmesinin yapılması, daha fazla vatandaşın toplu taşıma kullanması anlamına gelir. Bu da dönüşümün maddi yönden esnafa katkı sağlayacağı anlamına gelir. Vatandaşlarımız da özel araçlarla ulaşım sağlamak yerine daha uygun fiyatlarla toplu taşımayla ulaşım ihtiyacını karşılayacaktır. Yeni toplu taşıma sistemi ile vatandaşlar sağlıklı, modern, güvenli ulaşım imkanı yakalayacak. Araçlarımız engelli vatandaşların kullanımına da uygun. Defne´de başlattığımız bu dönüşüm süreci tüm ilçelerde gerçekleştirecek' dedi.
Vali Yardımcısı Soner Işıktaş da, yeni alınan araçların şoför esnafına ve vatandaşlara hayırlı olmasını dileğinde bulundu. OTOKAR Türkiye Satış Direktörü Tokatlı, otobüslerin, çevre dostu olduğunu ve Avrupa standartlarına uygun tasarlandığını söyledi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeci’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,41% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2487,05% 0,17
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00