Defne´ye 200 yataklı hastane

Sağlık Bakanlığı, 200 yataklı Defne Devlet Hastanesi yapımını, 2023 yılı yatırım programına aldı.

SAĞLIK 23.08.2022 15:39:01 0
Defne´ye 200 yataklı hastane

 

İskenderun/SES
 Hastanenin yatırım programına alınmasını Hatay Valisi Rahmi Doğan, sosyal iletişim sitesinden yaptığı açıklama ve bakanlığın yazılı ile duyurdu. Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de, Arsuz´da yapımı süren devlet hastanesinde yaptığı inceleme sonrasında, hastanenin 75 yataklı olacağını belirtti.
Sağlık bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz´ün Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne gönderdiği yazıda, 'ilgi yazınızda Hatay ili Defne ilçesine 2. basamak sağlık tesisi açılması talebiniz iletilmiştir. Söz konusu proje, Hatay defne Devlet hastanesi adı ve ekte yer alan bilgiler ile bakanlığımız 2022 yatırım programına Hastane İnşaatlarının Etüt Projeledi kapsamında dahil edilmiştir' ifadesi yer aldı. Hatay Valisi Rahmi Doğan da, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda '200 yataklı Defne Devlet Hastanesi yapımlı, 2023 yılı yatırım programına alınmıştır. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´ya ve programa alınmasına vesile olan milletvekillerimiz i şükranlarımı sunarım' ifadesine yer verdi. Dene´ye hastane kurulması gerektiğini TBMM´de yaptığı açıklamalar ve önergelerle birçok kez ifade eden Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da vali Doğan´ın açıklaması ve bakanlık yazısını paylaştığı sosyal iletişim sitesinde, '200 yataklı Defne Devlet Hastanesi 2023 yılı yatırım programına alınmıştır. Hayırlı olsun'´ ifadesiyle duyurdu.

Arsuz hastanesinde inceleme
Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Arsuz´da yapımı süren devlet hastanesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, hastanenin 75 yataklı olacağını belirtti.
Milletvekili Özel,Arsuz kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar ve Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat´ın da bulunduğu bir heyetle birlikte hastane binasında inceleme yaptı. Özel, inceleme sonrası sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, 'Arsuz Devlet Hastanemiz hemşerilerimize hayırlı olsun. 75 yatak kapasiteli hastanemizde hemodiyaliz ünitesi, hepatit B ve C bölümü, diş ünitesi, diyabet ve diyetisyen bölümü, 3 ameliyathane, 2 yoğun bakım ünitesi, SDL odaları, çocuk müşahede, kadın erkek müşahede odaları, resisutasyon, tüm bölümlerin olacağı poliklinikler, kadın, çocuk polikliniği, gastroenteroloji bölümü, endoskopi ünitesi ve hasta yatak odaları İle hizmet verecek. Hastanemizi ilçemize kazandırmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Yakın zamanda kurdelesini keseceğimiz hastanemiz şimdiden hayırlı olsun' ifadesine yer verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19