Defne´ye hastane önergesi

37 mahallesinde 160 bin nüfusu barındıran Defne´de devlet hastanesinin bulunmaması, bir kez daha parlamento gündemine getirildi.

GÜNCEL 31.03.2021 16:06:01 0
Defne´ye hastane önergesi

İskenderun/SES

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Defne´de yaşayan yurttaşlar sağlık hizmeti alabilmek için 45-50 km yol gitmek zorunda kalıyor. Bu yolu gidene kadar yaralı insanlar, kronik hastalığı olan insanlar, acil hastalar yolda hayatını kaybediyor” açıklamasında bulundu. Salgın döneminde diğer ilçelerdeki devlet hastanelerinin pandemi hastanesi olarak hizmet vermeye başlamasıyla Defneliler için sağlık hizmeti almanın imkânsızlaştığını savunan milletvekili Güzelmansur, “Özellikle son dönemde Defne´de devlet hastanesi ihtiyacı had safhaya ulaşmıştır. İktidarın yıllardır Defne´ye devlet hastanesi yapmama konusunda ısrar etmesi, yerel ve genel seçimlerde oylarını millet ittifakından yana kullanan ilçenin siyasi olarak cezalandırıldığı ihtimalini akıllara getiriyor' değerlendirmesini yaptı.
Milletvekili Güzelmansur, TBMM Başkanlığına verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın yanıtlamasını istediği önergesinde, şu sorulara yer verdi: 'Bugün ülkemizde 20-30 bin nüfuslu ilçelere dahi devlet hastanesi yapılırken, Defne´nin devlet hastanesinden ısrarla mahrum bırakılması siyasi tercihi nedeniyle bir cezalandırma mıdır? 160 bini aşkın nüfusu olan Defne´ye şimdiye kadar bir devlet hastanesi yapılmamasının nedeni nedir? İlçe statüsüne ulaştığı günden bugüne 9 yıllık zaman geçmesine rağmen, Defne´nin bir devlet hastanesinden yoksun olması kaynak yoluğuyla mı, yer yokluğuyla mı yoksa siyasi niyet yokluğuyla mı izah edilecektir?'

 

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00