Defne'ye hastane 68 dönüm üzerine

Sağlık Bakanlığı tarafından Defne'de inşa edilecek 200 yataklı devlet hastanesinin Köçgören mevkiinde 68 dönüme yapılacağını belirtti.

SAĞLIK 12.01.2023 15:21:00 0
Defne

İskenderun/SES

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur'un TBMM Başkanlığına verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlamasını soru önergesine yazılı yanıt veren Sağlık Bakanlığı, Defne'de yapılacağı belirtilmeyen devlet hastanesinin adresini açıkladı.

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM’de yaptığı konuşmada, konuyu defalarca parlamento gündemine getirdiklerini, Sağlık Bakanı Koca ile defalarca görüştüklerini, ilgili kurumlarla toplantılar yaparak, konunun takipçisi olduğunu belirtti. Milletvekili Güzelmansur, "Uğraşlarım ve çabalarım sonucu arsa tahsisi yapılan ve proje aşamasına geçilen Defne Devlet Hastanesi'nin memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Koçören Mahallesi'nde 68 dönümlük bir arsada karar kılındı, arsa tahsisi yapıldı, proje aşamasına geçildi. Tam bu noktada, sırf yerel yönetim zora girsin diye, birtakım gereksiz tartışmalar başlatıldı. O gün, bir hastane olmayacak arsalar gündeme getirildi, konuyla ilgili Sağlık Bakanlığına soru önergesi verdim, Bakanlıktan da cevap geldi. Gelen cevaba göre 200 yataklı Defne Devlet Hastanesi Koçören'de bulunan 68 dönümlük arazi üzerinde yapılacak. Böylece Defne Devlet Hastanesi arazisi tartışmaya kapanmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Defne Devlet Hastanesi yeri için TBMM Başkanlığına verdiği Sağlık Bakanlığı'nın yazılı olarak yanıtladığı soru önergesinde "200 yataklı Defne Devlet Hastanesi Koçören'de bulunan 68 dönümlük arazi üzerinde yapılacaktır" ifadesine yer verildiğini belirtti.


Anahtar Kelimeler: Defne' hastane dönüm üzerine

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19