"Değiştirmek hepimizin sorumluluğunda"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kuruluşunun 99. yıl dönümü kapsamında İskenderun'da gece düzenledi.

SİYASET 14.09.2022 15:43:00 0

Akın Bodur/İskenderun
İskenderun CHP, kısa aralıklarla ikinci geceyi düzenlemiş oldu. Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Arsuz belediye Başkanı Asaf Güven, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, partinin Hatay il başkanı Ramiz Parlar'ın da katıldığı gecede katılanlara seslenen İskenderun CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, bir sonraki Cumhurbaşkanının partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacağını savundu. Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin'in ardından Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olacağını dillendiren ikinci isim, Mansuroğlu oldu. 

"Sorunlara karşı çözüm, ortak akıldır"
Karaağaç Mahallesindeki İsa Taş Paradise Kır Bahçesinde düzenlenen gecede konuşan Hatay Milletvekili Şahin, Cumhuriyet'in 99 yıl önce bugünden çok daha zor şartlar altında kurulduğunu belirtti. Millet İttifakını oluşturan 6'lı masanın çok kıymetli bir fotoğraf oluşturduğunu ve tarihi an yaşandığını anlatan milletvekili Şahin, "Sorunlara karşı çözüm, ortak akıldır. Millet, iradesini sandıkta göstermek zorundadır. Amasız, nedensiz, hiçbir şeye aldırmadan çalışmak zorundayız. Değiştirmek hepimizin sorumluluğundadır. Bu değişimi dönüştürmek ise mbiz milletvekilleri ve parti kurmaylarının sorumluluğudur. Bizim bir hedefimiz var; demokrasi, demokrasi, demokrasi."
Milletvekili Tokdemir de, partisi CHP'nin ve Millet İttifakının iktidara çok yakın olduğunu söyledi. CHP Hatay İl başkanı Parlar ise "Önümüzde bir seçim var. Bu seçimde hepimize görev düşüyor. Bundan hepimiz sorumluyuz" diye konuştu. 

"13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu"
Millet İttifakının bazı bileşeni bazı partilerin ilçe yöneticilerinin de katıldığı gecede konuşan Mansuroğlu da, Cumhuriyet'i sevda, aşk  olarak niteledi ve "Bizim için bir hayat kaynağıdır. ama hala Cumhuriyet'in ne anlama gelmediğini bilenler var. Atatürk'ün 'en önemli eserlerim' dediği iki eserinden biri Cumhuriyet, diğeri de CHP'dir. Cumhuriyet o kadar kolay kazanılmamıştır. Vatan, bayrak uğruna savaşan atalarımız bu uğurda can verdi ve bunları bize miras bıraktı" dedi. Mansuroğlu, "CHP devletçidir, çünkü devleti kuran partidir. Halkçıdır, çünkü halkla birliktedir. Devrimcidir, çünkü Mustafa Kemal Atatürk, devrimleri getirmiştir" diye konuştu. İsim vermeden iktidarda bulunan bazı kişilerin kendisini '2. Vahdettin olarak' gördüğünü savunan Mansuroğlu, memleketin o tadar kolay kazanılmadığını ifade etti. Millet İttifakından geceye katılan bileşenlerinin ilçe başkanlarını konuşma alanına davet eden ve parti içinde ufak tefek ve bazı kırgınlıkların olabileceğini belirten Mansuroğlu, "Ama unutmayın ki Atatürk'ün kurduğu partide siyaset yapıyoruz. Şimdi bir Kemal'imiz daha var. Ülkeyi aydınlığa çıkarmak için millet İttifakı ile birlikte gece gündüz çalışmalıyız. Bu memleketi 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kurtaracak" değerlendirmesini yaptı. 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25