Delegeye ‘imza ablukası´ sürüyor

Resmi imza toplamada iki hafta geride kaldı. İmza vermek için son gün 30 Temmuz Pazartesi. Rakamların ise salı günü netleşmesi bekleniyor.

GÜNCEL 30.07.2018 11:48:16 0
Delegeye ‘imza ablukası´ sürüyor

İskenderun/SES

CHP´de 24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan olağanüstü kurultay tartışmalarında sona geliniyor. İmza toplama işleminde iki hafta geride kalırken, imza vermede son gün 30 Temmuz Pazartesi. Kurultay toplanması yönünde çalışma yürüten grubun ‘henüz imza vermeyen´ Hatay delegeleri üzerindeki ablukası ise devam ediyor.

CHP tüzüğe göre ilk imza ile son imza arasında 15 günlük bir süre belirlenirken, muhaliflerin imzaları genel merkeze sunmaları için de bir haftalık bir süre bulunuyor. İmza tesliminde ise muhalifler için son gün 6 Ağustos Pazartesi. Yeterli imza toplanırsa Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun 45 gün içinde kurultay çağrısı yapması gerekiyor.

Muhaliflerin imza sürecinin son günlerine doğru yeterli imzayı topladıklarını açıklamalarına karşın partinin genel merkez yönetiminden yapılan açıklamalarda, imza sayısının iddia edilen rakama ulaşmadığı veya imza sözü verenlerin vazgeçtiğini savunuluyor. Kurultay isteyenler ise yeterli sayıda imzanın toplandığı konusunda kararlı. Kurultay için imza vermeyen Hatay delegeleri üzerindeki baskının da sürdürüldüğü ifade edilirken rakamların salı günü netleşmesi bekleniyor.

Başkanların safı belli
Büyükşehir Belediye başkanı ile Hatay´daki CHP´li belediye başkanları da saflarını ortaya koydu. İzmir´de Aziz Kocaoğlu “değişim” derken, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olağanüstü kurultay çağrılarına, “Zamansız bir çıkış” sözleriyle karşı çıkmıştı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da kurultaya ‘yapısal sorunlardan dolayı´ zamansız yaklaşan isimlerden oldu.

Savaş: Sorun Kılıçdaroğlu ya da İnce sorunu değil
Kurultaya ilişkin stratejik yaklaşılmasını da öneren Başkan Savaş, iktidarın seçim zaferinden sonra muhalefeti yerel seçim takvimi ile hazırlıksız yakalama çabasına işaret etti. “Baskın yerel seçim yapılacaksa bu kurultayın toplanmasını doğru bulmuyorum” diye sözlerini sürdüren Başkan Savaş, Muharrem İnce´nin Kılıçdaroğlu karşısında iki kez yenildiğini ifade etti. Savaş, “Erken yerel seçim yapılmayacaksa da kurultayı doğru bulmuyorum. Ben bu kurultayın zamanlama- sının erken olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi liderlik sorunundan önce yapısal faktörler konusunda çok önemli eksikliklerin olduğunu düşünüyorum. Yapısal so- runlarımız, parti tüzüğümüzü ve Türkiye´nin bundan sonraki süreçte yapılacaklarının altı doldurulursa bence biz çok daha faydalı iş yapmış oluruz.
Sadece Cumhuriyet Halk Partisine değil bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere miras bıraktığı partimizi iktidara taşımanın en önemli yapı taşlarını oluşturmuş oluruz. Cumhuriyet Halk Partisi´nin sorunu Kemal Kılıçdaroğlu mu ya da Muharrem İnce sorunu değil” dedi.


Anahtar Kelimeler: Aziz Kocaoğlu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57