DEM Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Aydıncı: Tek projem yaralı kenti düzeltmek

İkinci projesi temiz suya ulaşmak

SİYASET 22.03.2024 13:43:00 0
DEM Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Aydıncı: Tek projem yaralı kenti düzeltmek

DEM Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Aydıncı:
Tek projem yaralı kenti düzeltmek

İskenderun/SES
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İskenderun Belediye Başkan Adayı Mahmut Aydıncı, en önemli ve bir anlamda tek projesinin; yaralı, hasarlı kenti düzeltmek, insanları konteynerden kurtarmak olduğunu söyledi. Aydıncı, "Tek projem yaralı, hasarlı kenti düzeltmek, insanları evlerine, sosyal yaşamlarına kavuşturmak. Kenti yolları, altyapısı, parkları, sosyal donatı alanlarıyla yeniden yapılandırmak; insanları konteynerden kurtarmak" dedi.

İkinci projesi temiz suya ulaşmak
DEM Parti İskenderun İlçe Eşbaşkanları ve yönecilerle birlikte SES Gazetesini ziyaret eden partinin İskenderun Belediye Başkan Adayı Mahmut Aydıncı, seçilmesi halinde kente ilişkin ikinci projesinin "temiz su, temiz suya ulaşmak" olduğunu, musluk suyunun içilmediğini, ekonominin bozuk olduğu süreçte de damacana ya pet suyun pahalı olup, mutfak ekonomisini olumsuz etkilediğini, halkın pahalı suyu alamadığını söyledi. Aydıncı, İskenderun'da arıtma suyu sistemi, depolar ve içmesuyu boru sistemi var, ama 10 yıldır arıtılmış su musluktan akmıyor" değerlendirmesini yaptı. "Yörede insanların iş sorunu var ama istihdam yok. İstihdam sorununu tek başına belediye tarafından çözemeyiz. İş insanları, kooperatiflerin katkısı ve merkezi hükümetle birlikte bu sorun çözülür" diye konuştu.

"Göç doğru yönetilememiş 


Kentler ve ülkede insanı merkeze alan partiler ve yönetimlerin olması gerektiğini ifade eden Aydıncı, şöyle konuştu: "İskenderun’un yeniden yapılandırılması ve yapay yapılaşmasıya gitmesi gerekir. Kent , eskiden tarım alanı üzerine ve dar alanda kurulmuş. İskenderun göçlere de hazır değilmiş ve yerel yönetimler geçmişten bugüne bu göçü doğru yönetememişler."
Aydıncı, "Olmayacak, yapılamayacak ya da yapılmayacak projeleri saymak kolay. Ama bu projeler halktan uzak ve halkın katılmayacağı projeler olur. Bizim seçim sloganımız, kenti halkla birlikte yönetmek, kararları halkla birlikte almak. Depremde var olan planlamalar hayata geçemedi. plan ve müdahale zamanında olabilseydi, belki çok sayıda hayat kurtarılabilirdi. Depremde, doğal afetlerde kentte halkın sığınabileceği herhangi bir yer yok. Belediyelerin bunu sağlaması gerekir. Biz bunu da sağlayacak, bu alanı oluşturacağız. Projelerimizi sahada, mahallelerde uygularken o yörede oturanlardan oluşacak mahalle komiteleri, ilgili kuruluşlar, sivil toplum örgütlerinin fikri alınarak ve katılımcılığı sağlanarak yaşama geçireceğiz. Yerel yönetimler demokrasinin ayağıdır ama yerelde bile demokrasi uygulanamadı, uygulanmadı. Biz demokrasiyi yerelde uygulayacak, demokrasi sağlayacağız" diye konuştu. Aydıncı, "Genel yönetim ülkeyi bizim düşündüğümüz gibi yönetmiyor. Yapı ve zihniyet olarak çok farklı yönetiyor. Önemli olan kent halkının, kendi kendini yönetmesidir Türkiye’de merkezi yönetim, yerel yönetimlere bu yönetim fırsatını vermiyor. Yerel yönetimler merkezi yönetimlerden bağımsız hale getirilmelidir" değerlendirmesini yaptı. Yerel seçimde İskenderun'da belediye meclisine 4 aday gösterdiklerini de belirten Aydıncı, Perihan Pakize Sinemillioğlu'nun da partilerinin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu anımsattı.

"Kentlerin sorunlarına ilişkin bir değişme oldu mu?"
DEM Parti İskenderun İlçe Eşbaşkanı Fidan Durmuş da seçimlerde yerel başarıyı elde etmekten çok, yeniden yapılanma için üçüncü bir yolun seçeneği olarak gördüklerini ve bu seçeneği halka sunduklarını belirtti. Kentlerin ve ülkenin depreme karşı hazır hale getirilmesi gerektiğini anlatan Durmuş,"Deprem deprem yaşandı, üzerinden bir yıl geçti. Kentlerin sorunlarına ilişkin bir değişme oldu mu? Hayır. Ne değişti? Değişimin için sesimizi yükseltmeli ve güç birliği yapmamız gerekiyor. Konutların sağlam, depreme ve doğal afetlere dayanıklı halde yapılmasının sağlanması, devlet tarafından zorunlu olmalıdır. Bu zorunluluk sadece kağıt üzerinde değil, uygulamada da yaşama geçirilmelidir. Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir parti olarak, kendimizi de kendimizi de biz yönetmek istiyoruz. Ve denetlenebilir bir yönetim alternatifi sunuyoruz" diye konuştu. 
Halkın talepleriyle siyasi yaşama devam ettiklerini ve hiçbir ittifak içinde olmadıklarını anlatan DEM Parti İskenderun İlçe Eşbaşkanı Özgür Vural ise "Seçimlerde vaatleri vermek kolay. Önemli olan bu vaadleri gerçekleştirmektir. Bizim için seçimlerde vaatlerden çok halkların buluşmasını sağlamak önemli. Tercihimiz halkın talepleri. Parti olarak bunu yapmasaydık, çok farklı bir siyasi parti olabilirdik. Konumumuz değişebilirdi, çok daha rahat siyaset yapabilirdik ama halkın taleplerini uyguluyoruz. Bu yüzden de çok baskı altında kalıyoruz" değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19