'Demir yumruk' operasyonu

E. Evcil, İskenderun´da gözaltına alındı

GÜNCEL 28.06.2022 16:48:30 0

İskenderun/SES

Ankara merkezli ve aralarında Hatay´ın da bulunduğu 29 ilde eş zamanlı olarak 'Demir Yumruk Operasyonu' düzenlendi. Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Vergi Denetim Kurulu, MASAK, KOM Daire Başkanlığı personelinin katıldığı operasyonda Erol Eşrefoğlu´nun (Evcil) da aralarında olduğu 3 ayrı suç örgütünün lideri ile birlikte 250 kişi gözaltına alındı. 40´ı İskenderun´dan olmak üzere Hatay´dan gözaltına alınan 70 dolayındaki kişi dün 3 otobüsle Ankara´ya gönderildi.
Demir çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozan, sektördeki firmaları devre dışı bırakarak tekelleşen, kurdukları paravan şirketler üzerinden 105 milyarlık sahte fatura ile kamuyu 25 milyar zarara uğratan firmalara yönelik yapılan operasyon, 29 ilde eş zamanlı düzenlendi.

250 kişi gözaltında
Demir çelik sektöründe üretici olarak faaliyet gösteren ve güçlenerek tekelleşmeye çalışan suç örgütlerine yönelik, ´suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve Vergi Usul Kanununa muhalefet´ suçlarıyla başlatılan soruşturmaya Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde Mali Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü görevlileri, Vergi Denetim Kurulu Müfettişleri, MASAK personeli ortak çalışma grubu oluşturdu, bu gruba KOM ekipleri de destek verdiği belirtilen cnnturk.com internet istesinde yer alan haberde şunlara yer verildi: 'Ortak çalışma grubu operasyonun hazırlık aşamasında her bilgi, belge ve detayı titizlikle değerlendirirken, 10 ay süresince dinleme ve fiziki takip tedbirlerini de uyguladı. Bu çalışmada demir çelik sektöründe faaliyet gösteren 3 ayrı suç örgütü tespit edildi. Bu suç örtülerinin demir çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozdukları, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalıştıkları, sahte fatura düzenleyerek 3´üncü şahıslar üzerinden kurdukları paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Firmaların düzenledikleri 105 milyar liralık sahte fatura ile kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattıkları tespit edildi. Ankara merkezli aralarında İstanbul, Hatay, İzmir, Adana ve Kocaeli illerinin de bulunduğu 29 ilde eş zamanlı ´Demir Yumruk´ operasyonu düzenlendi. Operasyonda 840 ekip, 2100 personel, 250 Vergi Müfettişi ve MASAK personeli görev aldı. Operasyonda 374 şahıs hakkında gözaltı kararı bulunurken, şu ana kadar 250 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Erol Eşrefoğlu´nun (Evcil) da arasında olduğu 3 ayrı suç örgütü lideri de bulunuluyor. 14 fabrika, 850 adreste arama ve el koyma işlemleri devam ediyor.'

Evcil, İskenderun´da gözaltına alındı
Gazetemizin edindiği bilgiye göre, demir çelik sektöründe faaliyet gösteren isimler arasında yer alan Erol Evcil (Eşrefoğlu) ´demir Yumruk´ operasyonu kapsamında dün sabah İskenderun´da kaldığı sahildeki evde gözaltına alındı. ´Demir yumruk´ operasyonu kapsamında gözaltına alınan 250 kişiden yaklaşık üçte birinin, demir çelik sektörünün merkezi konumunda bulunan yöreden; İskenderun, Payas ve Dörtyol yöresinden alındığı, bu bölgedeki çok sayıdaki demir çelik fabrikası çalışanının da gözaltına alınanlar arasında bulunduğu öğrenildi. Sadece İskenderun´dan gözaltına alınan kişi sayısının 40 olduğu öğrenildi. yapılan baskınlarda yakalanamayan bazı kişilerin ise firarda olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanların önemli bölümünün muhasebe bölümleri ile yönetim kadrosu olduğu belirtiliyor.

Ankara´ya götürüldüler
İskenderun ve yöresinde gözaltına alınanlar dün karayolu ile Ankara´ya götürüldü. İskenderun Emniyet Müdürlüğü ve Hatay Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında Erol Evcil´in de bulunduğu 70 dolayındaki kişi işlemler sonrası İskenderun Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü, ardından da operasyon merkezi olan Ankara´ya gönderildi. Gözaltına alınanların sorgulamalarının da Ankara´da yapılacağı öğrenildi. Gözaltına alınanlar dün üç yolcu otobüsü ile İskenderun Emniyet Müdürlüğünden Ankara´ya gönderildi. Gözaltındakilerin işlemleri ve Ankara´ya sevki sırasında polis çok geniş güvenlik önlemleri aldı, gözaltına alınan bazı kişilerin yakınlarının otobüse bindirilirken çektiği fotoğraf ve kamera görüntüleri, polisin talebi üzerine silindi.


"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00