Demiryürek: Hedef, toprakların inşası

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, inanç ve hedeflerinin Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Hatay toprakları yeniden ihya ve inşa etmek olduğunu belirtti.

İSKENDERUN 31.12.2023 11:38:00 0
Demiryürek: Hedef, toprakların inşası

İskenderun Kaymakamı Demiryürek, ‘yeni yıl’ mesajında şunlara yer verdi: “Hepimizi derin acılara sevk eden ve tarihin gördüğü en büyük felaketlerden biri olan 6 Şubat depreminin hafızalarımıza kazınacağı bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Bu korkunç hadisede kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acıları halen yüreğimizde. Onları bir kez daha rahmetle anıyor, geride kalan acılı yakınlarına sabırlar, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Yine 2023 yılını tamamlamak üzere olduğumuz bugünlerde kutsal vatan toprakları için şehit düşen kardeşlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Merkez üssü Kahramanmaraş olmakla beraber en yıkıcı etkilerinin Hatay ili ve ilçelerindeki hissedildiği depremin yaralarını sarmak için Türkiye Cumhuriyeti Devleti elindeki bütün imkanlarla sahada seferber durumdadır. Vatandaşlarımıza geçici konaklama imkanları sağlanmasından, kalıcı konutların inşa edilmesine, işlemez hale gelen altyapının çalıştırılmasından, yıkılan veya kullanılamaz hale gelen okul, hastane, liman, balıkçı barınağı ve kamu binalarının yeniden inşa edilmesine, her alanda hayatın normal akışına kavuşabilmesi adına zamana karşı bir yarış söz konusudur.”

“Bu topraklar Atatürk’ün emaneti”
Kaymakam Demiryürek, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “İnancımız ve hedefimiz; İskenderun ve Antakya sancaklarını birleştirerek bizzat koyduğu isim ile Hatay’ı yeniden Türk yurdu yapmayı şahsi meselesi olarak gören Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan bu toprakları yeniden ihya ve inşa etmek, O’nun emanetine sahip çıkabilmektir. Bu kutlu vazifeyi İskenderunlu vatandaşlarımızla deruhte edeceğimize olan inancımız tamdır. Kentlerinin ciddi bir kısmı depremde yıkılan İskenderunluların Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarında yollara, meydanlara sığmayarak, ellerinde Ay Yıldızlı Albayraklarla tören alanını doldurmaları Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasının asla sahipsiz kalmayacağının en önemli işaretidir. Bu duygu ve düşüncelerle 2024 yılının bütün vatandaşlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19