´Demokrasi kesintiye uğramamalı´

Arsuz´da 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi.

GÜNCEL 18.07.2018 12:34:50 0
´Demokrasi kesintiye uğramamalı´

İskenderun/SES

Düzenlenen etkinliklere Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Garnizon Komutanı Cengiz Çoban, İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz Jandarma Komutanvekili Astsb. kıdemli başçavuş Tahir Şensoy da katıldı. Sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla Karaağaç Mahallesindeki Asri Mezarlıkta bulunan şehitliği ziyaret eden kent protokolü, daha sonra şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen yemeğe katıldı. Gece sela okundu ve meydanda demokrasi nöbeti tutuldu.
Arsuz Kent Meydanında düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde ise şehitler için saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okundu.
Törende konuşan kaymakam Sarı, 'Bu destanı yazan Ömer Halisdemir, Ziya İlhan Dağdaş, Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit düşen Hataylı şehidimiz Gülşah Güler´i ve onlarla birlikte şehit olan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizin unutulmayacağız ve unutturulmayacağız' diye konuştu. 15 Temmuz´daki darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçtiğini anımsatan Culha, “Ülkemizin parlamentosu, halkımız, yurtsever emniyet mensupları ve askerlerimiz, şanlı bir direniş göstererek darbeyi püskürtmüştür. Halkımız canı pahasına, sokaklarda tanklara çıkarak bu darbenin püskürtülmesine emek sarf etmiştir. Ama ne yazık ki 250 şehidimiz, 2 bin´e yakın gazimiz var. Şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Gazilerimize şükran duygularımızı iletiyoruz' dedi. Ülkede demokrasinine kesintiye uğramaması gerektiğini ifade eden Culha, şunları söyledi: 'Darbe kimden ve nasıl gelirse gelsin, her türlü darbeye karşıyız. Milli irade kayıtsız şartsız milletindir. Onun üstünde gücü biz asla kabul etmiyoruz. Milli iradeyle gelen milletin iradesiyle gider. Bizler de bu demokrasinin yılmaz savunucuları olarak, halkımızla birlikte, milli iradeye gerekli desteği verdik, veriyoruz.'


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00