'Demokrasi şehitleri' anıldı

Demokrasi mücadelesi verirken uğradıkları suikastle aramızdan alınan ve failleri bulunamayan aydınlar, İskenderun ve Arsuz´da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

GÜNCEL 28.01.2020 11:57:28 0

Nesrin Geyik/İskenderun

 İskenderun Cemevinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şubesi, Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şubesi ve Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şubesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Uğur Mumcu, Gaffar Okan, Abdi İpekçi gibi aydınlar anıldı. ADD İskenderun Şubesi, Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şubesi ve Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube yöneticileri ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte, aydınların bıraktığı mirasa sahip çıkılacağı ifade edildi.

“Mumcu gençliğimizin idolüydü”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arsuz İlçe Örgütü tarafından düzenlenen Uğur Mumcu´yu Anma Programına katılan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, “Uğur Mumcu bizim gençliğimizin idolüydü” dedi. CHP Arsuz İlçe Örgütü tarafından düzenlenen anma programına katılan belediye başkanı Güven, Uğur Mumcu´yu saygı ve özlemle andığını belirtti. Uğur Mumcu´nun Atatürkçü, güçlü kalemiyle aydın bir araştırmacı gazeteci ve yazar olduğunu belirten Güven, “Uğur Mumcu bizim gençliğimizin idolüydü. Maalesef bombalı bir saldırı sonucu öldürülmüştür. Her ne kadar yasalar tarafından böyle anılmasa da biz Demokrasi şehidi olarak kabul ediyoruz. Uğur Mumcu 12 Mart döneminin yaşandığı, o zamanki faşist uygulamanın, askeri darbenin olduğu dönemde tutuklanmış, işkenceler görmüş ve daha sonra bunları eser olarak kaleme almıştır. Biliyorsunuz ki en önemli eserlerinden bir tanesi olan ‘sakıncalı piyade´ tiyatro olarak günümüzde en fazla oynanan yerli eserlerden bir tanesidir. Çok önemli eserlerden bir tanesidir. ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz´ diyor. Eğer biz bu yolda yürüseydik, Uğur Mumcular çok olsaydı ve yaşasaydı bu güne kadar bizlere çok katkısı olacaktı. Şimdi görüyorsunuz, bir sürü insan bilgi sahibi olmadan fikir sahibi. Onun için onu saygıyla anıyoruz ve ey halkım unutma bizi dedi unutmuyoruz, unutturmayacağız. Onu saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00