‘Demokrasi şehitleri´ İskenderun ve Arsuz´da da anıldı

Uğur Mumcu, Gaffar Okan ile İsmail Cem ve Ali Aktaş, ölüm yıldönümlerinde İskenderun´da CHP İlçe örgütü, ADD İskenderun Şubesi ile Arsuz´da Gökmeydan Muhtarlığının evsahipliğinde anıldı.

GÜNCEL 24.01.2022 17:29:20 0
‘Demokrasi şehitleri´ İskenderun ve Arsuz´da da anıldı

CHP İskenderun ilçe yönetimi, Uğur Mumcu, Gaffar Okan ve Ali Aktaş´ı binasında gerçekleştirilen etkinlikte andı. Uğur Mumcu için hazırlanan köşede anısına karanfil bırakıldı, mum yakıldı. İlçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları ile üyelerin katıldığı anma etkinliğinde konuşan İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, 90´lı yıllarda yaşanan faili meçhulleri hatırlatarak, “Ocak ayı pek çok değerimizi yitirdiğimiz ayların başında geliyor. Gaffar Okkan, İsmail Cem, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve sayamadığımız pek çok değerimiz” dedi. Geçmişte terör örgütlerini kullananların bugün de işbaşında olduğunu vurgulayan Mansuroğlu, “Bu memlekette ´90´lı yıllarda ülkeyi gerçekten etkisi altına alan bir terör örgütü vardı. Bu terör örgütünün adı kimine göre Rabıta idi, kimine göre kontrgerilla idi. Bir çok aydınımızı faili meçhul cinayetlere kurban ettiler. Bu toprakları devrimcilerin kanlarıyla suladılar” diye konuştu.

CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mert Üs de, anma etkinliğinde Mumcu´nun 29 yıl önce karanlık güçlerin saldırısı sonucu katledildiğini söyledi. Üs, konuşmasını şöyle sürdürdü: “O dönemlerde Ali Gaffar Okkan gibi, Ali Aktaş gibi, Uğur Mumcu gibi aydınları, vatanseverleri katleden zihniyet, bugün aynı amaçla, aydın, vatansever ve Atatürkçü insanları hukuksuzca hapse atarak susturabildiklerini sanıyorlar. O karanlık zihniyet şunu iyi bilsin ki bir Uğur Mumcu gider, bir Uğur Mumcu gelir.”

ADD´den söyleşi ve dinleti

Uğur Mumcu ve ‘demokrasi şehitleri ADD İskenderun Şubesi´nin düzenlediği söyleşi ve dinleti etkinliğiyle anıldı. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu´nun konuşmacı olarak katıldığı Türkiye´de Demokrasi ve Adalet konulu söyleşisinin ardından anma toplantısı Eğitim-İş Sendikası adına müzik öğretmeni Hıdır Koçlu´nun dinletisi ile devam etti.

Arsuz Gökmeydan´da anma

´Demokrasi şehitleri´, Arsuz´da da Gökmeydan Mahallesi Muhtarı Eşref Karayün´ün evsahipliğinde anıldı. Muhtarlıkta Uğur Mumcu, Gaffar Okan, İsmail Cem ve Ali Aktaş´ın fotoğraflarının yeraldığı köşeye karanfil bırakıldı, mumlar yakıldı, türküler seslendirildi.

/resimler/2022-1/24/2219570881866.jpg

/resimler/2022-1/24/2221085927077.jpg

/resimler/2022-1/24/2221539535439.jpg


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19