“Demokrasi ve hukuk bayrağı altında toplanmalıyız”

Yüksek Seçim Kurulu´nun (YSK) İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “Sorun İmamoğlu ve Belediye seçimini çoktan aşmış demokrasi ve hukuk devleti ve

GÜNCEL 9.05.2019 11:35:32 0
“Demokrasi ve hukuk bayrağı altında toplanmalıyız”

Nesrin Geyik/İskenderun

CHP İskenderun İlçe binasında ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kollarının da katıldığı basın toplantısında YSK´nın kararırı ‘yüz karası´ olarak nitelendiren Mansuroğlu, 31 Martta AKP adayına oy vermeyen bütün seçmenleri demokrasi ve hukuk bayrağı altında toplanmaya ve zulme karşı direnmeye çağırdı. Mansuroğlu, “Karar, hukukun yüz karasıdır. Anayasa´da yazılı ‘Seçimler yargı organları yönetim ve denetimi altında yapılır´ maddesi kaldırılarak yerine ‘seçimler Recep Tayyip Erdoğan´ın denetim ve gözetiminde yapılır´ hükmü konulmalıdır. İmamoğlu´na CHP´ye yazık olmadı; demokrasimize, hukuk devletine, hukukun üstünlüğüne güzel ülkemize yazık oluyor. Seçmenin oyunun namusu ayaklar altına alınmıştır” diye konuştu.

Kararın adalete ve yargıya olan güveni de aşındırdığını, yenilenmesi söz konusu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim dahil hiç bir genel ve yerel seçimin dürüstlük içinde yapılacağına dair güvenin kalmadığını kaydeden Mansuroğlu, şöyle konuştu: “Sorun İmamoğlu ve Belediye seçimini çoktan aşmış demokrasi ve hukuk devleti ve bağımsız yargı sorunu omuştur. Partimiz bu hak gaspına ve demokrasi cinayetine karşı çok şiddetli bir tepki vermek zorundadır. Artık, hattı müdafaa yoktur sath-ı müdafaa vardır. Bu satıh sadece istanbul değil, bütün vatandır. Hukuk katliamına adaletin gırtlaklanmasına karşı erken genel seçim dahil her meşru yol dirençle ve yüreklice seslendirilmelidir. Hepimize geçmiş olsun. Ülkemizde iktidara sahip olanlar gaflet dalalet ve hıyanet içindedirler. Hep birlikte direneceğiz ve başaracağız. Düşünce ve ifade özgürlüğüne saygımız sonsuzdur. Yenilenecek seçimi iktidarın çizdiği projeye uymak ve teslimiyet olarak nitelemek demokrasi mücadelesi açısından sakıncalıdır. CHP´nin özünde direniş ve mücadele vardır; teslimiyet yoktur. Boynunda idam fermanı ile kurtuluş mücadelesi yapan kurucumuz Mustafa Kemal gibi davranıp iç ve dış iş birlikçilere yargıyı katledenlere karşı sonuna kadar direnip mücadele etmeliyiz. Seçmen oyunu çöpe atanlardan hesap sormaya hazırdır. 31 Martta AKP adayına oy vermeyen bütün seçmenleri demokrasi ve hukuk bayrağı altında toplanmaya ve zulme karşı direnmeye çağırıyoruz. Yenilecek seçimde başarı, demokrasimiz için bir kilometre taşı olacak ve AKP zulmünün sonu olacaktır. Yolumuz açık olsun. Başarı, ona inananların olacaktır.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00