“Demokrasi ve özgürlüğü savunmayı sürdüreceğiz”

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, partilerine yönelik suçlamalara ve eleştirilere yazılı açıklamayla yanıt vererek, “Demokrat milyonlardan ve CHP´den Fetö´cü çıkmaz” dedi.

31.07.2017 12:02:03 0
“Demokrasi ve özgürlüğü  savunmayı sürdüreceğiz”

 

Partisi CHP´nin ‘insanların özgür ve eşit olduğu bir Türkiye hedefini ilke edindiğini, hukuk devleti kurallarına sahip çıktığını, darbeleri ve baskıcı yönetimleri daima reddettiğini, çoğulcu ve katılımcı bir demokrasiyi gerçekleştirmeyi kendine rehber edindiğini vurgulayan Güzelmansur, CHP´den ve demokratlardan Fetö´cü çıkartmaya kalkmayı ‘beyhude bir çaba´ olarak yorumladı.
15 Temmuz´da içinde örgütlenmeye çalıştıkları devleti ele geçirmek isteyen Fetö´cü güç odaklarının kanlı bir darbe girişiminde bulunduklarını hatırlatan ve bu darme kalkışmasının halkın ve demokrat yurtsever insanların demokrasiye sahip çıkmasıyla geriletildiğini ifade eden Güzelmansur, AKP´ye FETÖ´cülere devlet yönetiminde örgütlenme olanağı tanıdığı eleştirisinde bulundu. Güzelmansur, “FETÖ´cülere devlet yönetiminde örgütlenme olanağı tanıyan ve her istediklerini veren AKP zihniyeti ne yazık ki darbeye zemin hazırlanmasına neden olmuş ve demokrasimize zarar vermiştir, vermeye de devam etmektedir” ifadesini belirtti.
Darbenin engellenmesine karşın ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) ile temel hak ve özgürlüklerin tümü askıya alındığını kaydettiği açıklamasında Güzelmansur, şu değerlendirmeyi yaptı: “Onbinlerce insan ‘Darbecilik-FETÖ´cülük´ suçlamasıyla gözaltına alındı, 50 binden fazlası tutuklandı. İşkencelerden geçirilenler oldu. Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) devletin ve toplumun çağdışı bir biçimde dizaynına hız verildi. ‘Bizden olanlar - olmayanlar´ ayrımının tek ölçüt kabul edildiği kuşkularını haklı çıkaran uygulamalarla kamudan tasfiyeler başlatıldı. 110 binden fazla kamu görevlisi ihraç edildi. Güvenlik, yargı, eğitim gibi devletin temel organları başta olmak üzere kamuda doğan boşluk liyakatin değil biat etmenin temel alınmasıyla AKP kadrolarınca dolduruldu. Ülkemiz ve demokrasi sevdalısı halkımız bu karanlık dönemi ve baskıcı yönetimi asla hak etmiyor. Barış ve hoşgörünün kenti Hatay geçmişte ve bugün, gelecekte de darbelere baskılara daima karşı çıkacaktır. Her türlü ayrımcılığı reddedip insana ve toplumun mutluluğuna öncelik veren, daha demokratik ve katılımcı bir toplum yapısına kavuşmuş, kent genelinde yurttaşlık, kardeşlik, dayanışma ve kent kültürü bağlarını güçlendirmiş bir Hatay hedefi ve ‘Halkçı Belediyecilik´ ilkeleriyle çalışmalar yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş, İlçe Belediye Başkanlarımız ve partimiz CHP, demokrasi güçleriyle birlikte Hatay´da kardeşçe yaşamımızın teminatı olan demokrasi ve özgürlüğü kararlılıkla savunmaya devam edecektir.”


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00