'Demokrasi ve özgürlüğün partisiyiz'

CHP 95 yaşında

SİYASET 10.09.2018 11:03:54 0

Akın Bodur/İskenderun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 95. yılını törenle kutladı.
Kentte yapılan kutlamada, CHP İskenderun ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları ile birlikte kuruluşun 95. yılı olan dün (09 Eylül Pazar) saat 09.20´de İskenderun Atatürk Anıtına çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu ve Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) bando takımı işliğinde İstiklal Marşı´nı okudu.

Masuroğlu: Partinin emanetçileriyiz
İskenderun Belediyesi eski Başkanı Yusuf Civelek, Payas Beledeyi eski Başkanı Öztürk Çolak´ın da katıldığı Atatürk Anıtındaki törende konuşan İskenderun CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, partisini 'Demokrasi ve özgürlüğün partisiyiz' sözleriyle niteledi. Mansuroğlu, 'Bu partiyi kuran ve bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygı ve minnetler birkez daha anıyoruz' dedi.

HBB bandosu marşları seslendirdi
Hatay Büyükşehir Belediyesi bando takımı, Atatürk Anıtının yapıldığı törende 'İzmir Marşı' ve 'Gençlik Marşı'nı da seslendirdi.
İskenderun CHP Gençlik Kolları, ilçe yönetimi ve kadın kolları ile birlikte dün partililerini düzenlediği kahvaltıda buluşturdu. Kahvaltı, dün sabah Vera Cafe´de yapıldı.

CHP´li gençler, yöneticilerine seslendi
Kahvaltıda konuşan CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hurşit Mursaloğlu, partisinin çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´ni kuran parti olduğunu belirtti. Mursaloğlu, 'Cumhuriyet Halk Partisi, İçişleri Bakanlığına verilen basit bir dilekçe ile kurulmamıştır. Savaş meydanlarında akan kanlarla harmanlanarak, genç Türkiye Cumhuriyeti ile beraber var olmuştur. Mustafa Kemal´in önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti´nin geleceği CHP kadrolarına emanet edilmiştir. Bizler, Mustafa Kemal´in aydınlanmacı yolunda gitmek için and içmiş cumhuriyetçiler olarak, Türkiye´yi muassır medeniyet seviyesine ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki; Mustafa Kemal´in hedeflediği Türkiye´ye ulaşmak için CHP´ye ihtiyacımız vardr' dedi.
Konuşmasında partisinin yöneticilerine de seslenen Mursaloğlu, şunları söyledi: 'Büyüklerimizden dikkat etmelerini isteğinimiz önemli bir nokta vardır; CHP kısır koltuk tartışmalarına sıkıştırılacak kadar küçük bir yapılanma değildir. Devlet kuran partiye, devleti yeniden kurtarmak yakışır. Genele gitmenin en kısa yolu da yerelden geçer. Zorluklar bizi zafere götüren en önemli güçtür. Çünkü antiemperyalist, antikapitilasttir. Çünkü, ruhunda Kuvay-i Milliye ruhunu taşır. Ve CHP´li her üye bilir ki; bu ülkenin kurtuluşunun mayasında, imkansızlığın inançla yok edilmesi vardır. CHP´li gençler bu ailenin öz çocuklarıdır. Onlara üvey evlat muamelesi yapanlar ya menfaat peşinden koşuna ucuz politikacılardır ya da ´yoldaşlık´ kavramını kendi siyasi ruhuna kazandıramamış olanlardır. Gençlik örgütleri, siyasi mücadelenin kalbidir. Bir arabanın dört tekeridir. Onlar olmazsa yol alınamaz. Alanlarda, meydanlarda en çok ve en yüksek onların sesini duyarsınız. Lakin hal böyme iken başarısızlıklarda da en çok günah keçisi onlar seçilir. Bizler, partimize bir oy daha fazla kaçmak için canla başla çalışacağımıza söz veriyoruz; fakat bizlerin rahat çalışması ancak partili büyüklerimizin desteği ile anlam kazanır. Sizleden CHP gençlik kollarını kendi kaderine teslim etmemenizi, gençlik kollarınının her daim yanında olmanızı talep ediyoruz. Aylar, yıllar gibi yönetimler de gelir geçer. Zamanı geldiğinde koltuklar bu gençlere, taze kanlara, mücadelesini mutfağında vermeye başlamış, ellerinde o üç kuruşluk boyaların izi olan cesur çocuklara kalır. Bu mutfaktan geçmiş CHP´nin bir evladı olarak buna inancım sonsuz. Siz de inanın.'
Partisi CHP´yi dönüşümlerin partisi olarak niteleyen ve 'CHP demokrasimizin mimarı, çağdaş yarınlarımızın garantisidir' değerlendirmesini yapan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da şu açıklamayı yaptı: 'Türkiye´nin demokratikleşme yolunda gerçekleştirdiği tüm büyük dönüşümlerin altında CHP imzasının olmasıyla gurur duyuyoruz. CHP, Cumhuriyet´i kurmuş ve egemenliği halka vermiştir. CHP, çok partili yaşamı hayata geçirmiş ve iktidarın demokratik yollardan el değiştirmesini sağlamıştır. Ülkemizi bugünlerde içinden geçtiği kaotik ve zorlu süreçten kurtarmak için yine büyük bir dönüşüme ihtiyaç vardır. Bunu başarabilecek yegane parti de, genlerinde dönüşüm başlatma ve gerçekleştirme kabiliyeti olan Cumhuriyet Halk Partisi´dir. Bu dönüşümü de parlamenter sistemi güçlendirerek, hukukun üstünlüğünü yeniden tesis ederek, yargı bağımsızlığını sağlayarak, özgürlükleri genişleterek, üretimi ve adil bölüşümü öncelikleyerek sağlayacağız. 95 yıldır ekonomik ve siyasi bağımsızlık, özgürlük, eşitlik ve çağdaşlık temelleri üzerinde yükselen bir toplum olma ideali için verdiğimiz mücadeleyi taviz vermeden sürdüreceğiz. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları olmak üzere, CHP´ye emek veren tüm genel başkanlarımıza, partimizin her kademesinde görev yapmış ve yapmakta olan yöneticilerimize, üyelerimize, oylarıyla ideallerimizi ve hedeflerimizi destekleyen yurttaşlarımıza minnet ve saygılarımı sunuyorum.'
Hatay Milletvekili ve CHP Genel Serketer Yardımcısı Serkan Topal da Mustafa Kemal Atatürk, 'Benim iki büyük eserim var; Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet halk Partisi´dir' sözünü anımsatarak, partisinin kuruluşunu kutladı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04