Deniz dibini ve kumsalı temizlediler

Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği ile DenizTemiz Derneği/ Turmepa´nın evsahipliğinde Dörtyol´da ilkokul ve ortaokul öğrencileri kumsalda, İSTE´nin Denizcilik öğrencileri denizde dip temizliği gerçekleştirdi.

GÜNCEL 18.05.2018 10:22:34 0
Deniz dibini ve kumsalı temizlediler

İskenderun/SES

Akdeniz´e kıyısı bulunan 21 ülkede eş zamanlı yapılan 'Akdeniz´i Temizleyelim-Clean Up The Med' kampanyasının Türkiye ayağı kapsamında dalgıçlar denizde, öğrenciler ise sahilde temizlik çalışmasına katıldı.
İtalyan Çevre Koruma Örgütü Legambiente öncülüğünde, Akdeniz´deki kirliliğe dikkati çekmek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen kampanya kapsamında, Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği (YAHO-DER) öncülüğünde Yenikoy sahilinde etkinlik gerçekleştirildi.
Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özer, 1995 yılından bugüne Clean Up The MED etkinliklerine tüm katılımcı ülkelerden yaklaşık 500 bin gönüllünün katıldığını, 750 bin ton atık toplandığını ve 100 bin kilometrelik sahilin temizlendiğini belirtti.
Çeşitli bilimsel çalışma ve araştırmalarda, Akdeniz´in kirliliğinin çok arttığı ve plastik atık seviyesinin kritik seviyeyi aştığının belirlendiğini ifade eden özer, bu yıl 25´incisi düzenlenen Clean Up the MED etkinliği ile sadece atıkların toplanması değil aynı zamanda denizi kirleten çöplerin azaltılmasının önemine de vurgu yapmak üzere farkındalık arttırma ve halkın bilinçlendirilmesinin amaçlandığını söyledi.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Meslek Yüksekokulu dalgıçlarının deniz altından topladıkları atık maddeleri de çıkardığı etkinlikte, Şehit Harun Taş İlkokulu ve Dörtyol Öncü Bilginler Koleji Ortaokul öğrencileri kumsal temizliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Dairesi de destek verdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22