Deniz Özak´a konservatuar yolu açılıyor

Hatay´da prematüre olarak doğduğu için bir süre kuvözde kalan, bu sırada doktor hatası nedeniyle kör olan Deniz Örak için güzel günler başladı.

EĞITIM 28.06.2017 10:54:50 0
Deniz Özak´a konservatuar yolu açılıyor

Prematüre olarak doğan ve görme engelli 8 yaşındaki ´absolut kulak´ sahibi Deniz Örak, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konservatuarı´na girmeye hak kazandı. Geçtiğimiz Mayıs ayında 12. Pera Piyano Yarışması´nda da ödül alan Deniz; Eylül ayında özel davetli olarak İspanya ve Rusya´ya gidecek.

Henüz 8 yaşında olmasına rağmen geçtiğimiz aylarda ilk resitaliyle sanatseverlerin karşısına çıkan Deniz Örak´ın müthiş performansı bir başarı öyküsüyle devam ediyor. Son olarak Kanal D ekranlarında canlı yayın konuğu olan Deniz, bu programda sanatçı Ferda Anıl Yarkın´ın kemanıyla birlikte eşlik ettiği mini bir konser verdi. Yayından hemen sonra Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuarı yetkililerinin Deniz´i sınava davet etti. Deniz Örak, 168 çocuklara girdiği zorlu sınavı kazandı. Deniz, bundan sonra yarı zamanlı olarak; hem görme engelliler ilkokuluna hem de Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuarı´na gidecek.

İki okula hem konservatuara gidecek
Yayından hemen sonra Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuarı yetkililerinin Deniz´i sınava davet ettiklerini söyleyen baba Ahmet Örak, “Deniz´i iki aşamalı sınava aldılar. Deniz, 168 çocukla birlikte girdiği bu zorlu sınavı kazandı. Yarı zamanlı olarak; hem görme engelliler ilkokuluna hem de Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuarı´na gidecek. Çok mutluyuz. Yıllardır hayalini kurduğumuz, gerçekleşmesini çok istediğimiz planlarımız hayata geçiyor. Başta Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

“Asıl maraton bundan sonra başlayacak”
Antakya´da görme engelliler için anaokulu olmadığından, Deniz´in 1 yıl boyunca Adana´daki bir okula devam ettiğini söyleyen anne Nursel Örak, ise süreçle ilgili şunları anlattı:
“Deniz´in müziğe olan ilgisini fark edince ona minik bir org aldık. Bir gün müzik öğretmeni, Deniz´in absolut kulağa sahip olduğunu söyleyince, bu defa eve piyano aldık. Deniz, hocası Ece Çapan ile birlikte piyano derslerine başladı. Sonra öğrendik ki; Deniz dünyadaki 600, Türkiye´deki 3 yetenekten biriymiş. Sadece 5 ay gibi kısa bir sürede aldığı eğitimle sahneye çıktı ve sanatseverler tarafından çok beğenildi. Ancak; Antakya´da Deniz ve onun gibilerin gidebileceği bir ilkokul olmadığından dolayı çok üzülüyorduk. Çeşitli zamanlarda ilgili kurumlarla görüşmeler yaptık. Çocuğumuz için dilediğimiz, hayal ettiğimiz her şey gerçekleşti. Yıllarca bu uğurda verilmiş emeğin ilk karşılığını konservatuar ile aldık. Ancak asıl maraton şimdi başlayacak, bunun farkındayız.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23