Deniz ulaşımına ortaklık çağrısı

Arsuz belediye Başkanı Güven, İskenderun ve Samandağ belediyelerinin işbirliğiyle deniz ulaşımını hayata geçirmek istediklerini belirtti.

GÜNCEL 22.10.2019 11:06:44 0
Deniz ulaşımına  ortaklık çağrısı

İskenderun/SES

Yerleşimler arasında deniz ulaşımının halen hayata geçmediği Hatay´da bu eksikliğin giderilmesi yönünde çalışma başlatılacak. Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İskenderun-Arsuz-Samandağ arasında deniz ulaşımının sağlanması yönünde ortak çalışma yürütmek istediklerini söyledi.
Deniz başlatılabilmesi için üç ilçe belediyesinin ortak hareket etmesini arzu ettiklerini belirten Arsuz belediye Başkanı Güven, konuyla ilgili hem İskenderun hem Samandağ Belediye başkanlarıyla görüşeceklerini kaydetti. Henüz ilçe belediyeleriyle görüşme yapmadıklarını, ancak hem Fatih Tosyalı hem de Refik Eryılmaz´la görüşerek bunu ortak bir projeye dönüştürmek istediklerini ifade eden Başkan Güven, “Benim bir hayalim var. Samandağ, Arsuz ve İskenderun İlçe belediyelerimizin işbirliğiyle Hatay Deniz Otobüsü (HADO) benzeri, daha küçük çapta bir deniz ulaşım seferleri projesi. Söz konusu düşüncemi hem İskenderun, hem de Samandağ Belediye Başkanlarımız ile görüşerek masaya yatıracağız. 3 İlçe Belediyesi olarak bir araya gelebilirsek kolaylık hayata geçirebileceğimiz bir proje olduğunu düşünüyorum” dedi.

Projeler tasarruf edilecek kaynaklarla…
Hayata geçirilen ve üzerinde çalışma başlatılan projelerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada deniz ulaşımının yanı sıra İskenderun-Arsuz arasındaki sahil yürüyüş yolunu da tamamlamak istediklerini aktardı. Hayata geçirdikleri Kadın Eli Semt Pazarının beklenen ilgiye gördüğünü ve başarılı olduğunu belirten Güven, Karaağaç´ı İskenderun´a bağlayan iki buçuk kilometrelik sahil yürüyüş yolunun devamı için İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile görüşeceklerini, Gözcüler Plajı´nda DOĞAKA desteğiyle yapmayı planladıkları, Türkiye´de örnek gösterilecek Çadır Karavan Kampı´nın da hayata geçirmek istediklerini ifade etti.
Arsuz ilçesinde tüm mahallelerin sorunlarını, eksiklerini en kısa sürede gidereceklerini ve çalışmalarının da bu yönde olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Güven, üzerinde çalıştıkları projelerle de Arsuz´un çehresini değiştirmek kararlılığında olduklarını vurguladı. Projelerin tasarruf tedbirlerinden elde edilen kaynaklarla yapılmasının önemine işaret ettiği açıklamasında Güven, Arsuz´u tek başına düşünmenin ve planlamanın yanlış olacağına dikkat çekerek, sahil şeridini İskenderun ve Samandağ belediyeleriyle istişare ederek, gerekirse ortak projelerle düzenlemek istediklerini ifade etti.

Sahil yolu İskenderun´la bütünleşecek
Başkan Güven, yazılı açıklamasında sahil yürüyüş yoluyla ilgili şunları belirtti: “İhale ettiğimiz ve en kısa sürede başlayacağımız yaklaşık 2.5 Km´lik Karaağaç Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolumuzu 1 veya 1 buçuk yıl içerisinde bitireceğiz. Samandağ ve İskenderun İlçe Belediye Başkanlarımızla sık sık görüşüyor ve istişarelerde bulunuyoruz. Henüz görüşüp, masaya yatırmadığımız konular arasında Arsuz ve İskenderun sahil bandı boyunca sahil yürüyüş ve bisiklet yolu var, oldukça önemli bir proje ve her iki ilçeye değer katacak bir proje.”

Karavan projesi örnek olacak
Hayata geçirmek istedikleri Çadır Karavan Projesiyle ilgili ise Başkan Güven, şu bilgileri verdi: “İhale ettiğimiz ve en kısa sürede başlayacağımız yaklaşık 2.5 Km´lik Karaağaç Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolumuzu 1 veya 1 buçuk yıl içerisinde bitireceğiz. Samandağ ve İskenderun İlçe Belediye Başkanlarımızla sık sık görüşüyor ve istişarelerde bulunuyoruz. Henüz görüşüp, masaya yatırmadığımız konular arasında Arsuz ve İskenderun sahil bandı boyunca sahil yürüyüş ve bisiklet yolu var, oldukça önemli bir proje ve her iki ilçeye değer katacak bir proje.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22