Deniz yolu açıldı

Arsuz´da Devlet Demir Yolları Parkı

GÜNCEL 26.03.2019 10:30:29 0
Deniz yolu açıldı

İskenderun/SES

Arsuz Belediyesi tarafından yapılan 'Devlet Demir Yolları Parkı” ve Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği tarafından yaptırılan “Özgürlük Anıtı” açıldı. Proje kapsamında yörede halkın denizle buluşmasını engelleyen duvarlar yıkıldı ve denize girme imkanı getirildi, Arsuz Belediyesi tarafından TCDD´den kiraladığı ve halkın denize rahat ulaşması için tahsis ettiği park alanı halkın kullanımına açıldı. Açılışlar, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Müftüsü Mehmet Çınar, Arsuz Devlet Demiryolları Kamp Müdürü Abdullah Çakıcı, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği Başkanı İskender Sayek, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı.

Belediye, TCDD´den alan kiraladı
Açılışlarda konuşan Arsuz Kaymakamı Sarı, “Arsuz Belediyesi ile her zaman uyum içerisinde olduk. Bazı projelerimizi ortak hareket ederek gerçekleştirdik. DOĞAKA ile gerçekleştirdiğimiz protokolde yine Arsuz Belediyesi ile ortak olduğumuz iki farklı projemiz var' dedi.
Arsuz Belediye Başkanı Culha da, “Arsuz´un hak ettiği yerde olması için gerekli projeleri üretip hayata geçirdik. Bunlardan biride Devlet Demiryolları Parkı projesi. Bu projeyi tek olarak almamak lazım. Proje, Sahil Yürüyüş Yolu Projesi, Kent Meydanı Projesi ile birbirini tamamlayan kompleks projedir. Kent meydanımızı sahile, sahil yürüyüş yolu projesini kent meydanına bağlayan projedir' dedi. Culha, 'Devlet Demir Yolları kampı bitimi sonrasında Altınkent ve Gümüşkent ile sahal arasında bulunan 98 bin metrekarelik alanda DOĞAKA ile ortak ürettiğimiz Gözcüler Gül Plajı projesini hayata geçiriyoruz. Orada halka açık üç sosyal tesis yapılmakta. Parka tekabül eden 8 bin metrekare alan ile toplam 106 bin metrekare kiralayarak bu güzel alanı Arsuzlu hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz' değerlendirmesini yaptı.
Özgürlük anıtı hakkında bilgi veren Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği Başkanı Sayek de, anıtın Arsuz´un ilk anıtı olacağını belirtti. Sayek, “Arsuz´un nehir üzerinde bir köprüsü vardı. Bu köprü sel nedeni ile altı boşaldığı için yıkıldı. O köprünün korkuluklarının böyle bir amaçla kullanılması için kızım Aylin Sayek´in önerisi ile biz o demirleri almaya çalıştık. Güçlüklerle karşılaştık. O korkulukları almak için uğraştık. Bu konuda bize yardımlarını esirgemeyen, anıtın yapılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum' diye konuştu. CHP Arsuz İlçe Başkanı Çekin de 'Arsuz bir deniz kenti ama Arsuz halkı ve deniz arasında bir duvar vardı. Biz insanları denizle buluşturmak için ne gerekiyorsa yapacağız demiştik o dönemde. Belediye başkanımız, kaymakamımız tüm kuruluşlarla birlikte bu hedefe gidecek bütün projelerin atılımını gerçekleştirdiler' diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22