Denizcilerin anısına çelenk

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 97’nci yıldönümü İskenderun’da tören ve etkinliklerle kutlandı.

İSKENDERUN 1.07.2023 14:22:00 0
Denizcilerin anısına çelenk

Ülkemiz ekonomisi ile ticaretinin gelişiminde ve bağımsızlığın tescillenmesinde mihenk taşlarından biri olarak kabul edilen Kabotaj Kanunu’nun 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe girmesi İskenderun’da da törenle kutlandı.

İskenderun Bölge Liman Başkanı Erdoğan Bayram ile İMEAK DTO İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Suphi Şaşati tarafından Ata’nın manevi huzuruna saygı çelengi sunuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam edilen törende konuşan İskenderun Bölge Liman Başkanı Erdoğan Bayram, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj hakkıyla Türkiye’nin büyük bir kazanım sağladığını belirterek “Kabotaj kanunu 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğü girmiştir. O tarihten buyana Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaktadır” dedi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde protokol üyeleri gemi ile denize açıldı. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Bölge Liman Başkanı Erdoğan Bayram, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Onur Emir, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu ve Meclis Başkanı Suphi Şaşati tarafından şehitlerin anısına denize saygı çelengi bırakıldı. Bölgede bulunan sahil güvenlik botları, savaş gemisi ve sivil gemiler siren çaldı, gösteri gerçekleştirdi.

Demiryürek’den kutlama anonsu

Öte yandan İskenderun Sahil Güvenlik Komutanlığı teknesinden telsizle bağlanan Kaymakam Demiryürek, denizcilerin bayramını kutladı. Demiryürek, “Liman önündeki bütün römorkörlerin, bütün denizcilerin denizcilik ve kabotaj bayramını kutluyorum” anonsu yaptı. 


Anahtar Kelimeler: Denizcilerin anısına çelenk

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19