Denizcilik fakültesinin ilk mezunları

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ilk mezunlarını verdi.

EĞITIM 15.06.2022 15:29:36 0
Denizcilik fakültesinin ilk mezunları

İskenderun/SES

İSTE Rektörü Tolga Depci, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, DTO Başkanı Kemal Kutlu, GEMİMO Başkanı Ahmet Yaşar Canca ile denizcilik sektörü ve akademisyenlerin de katıldığı mezuniyet töreni kampüste yapıldı. Bayrak ve flama devir tesliminini de yapıldığı törende, mezun öğrencilere plaket ve diplomaları verildi, öğrenciler de Uzak Yol Vardiya Zabitileri Denizcilik Yemini etti ve mezuniyetini şapkalarını havaya atarak kutladı.
Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanvekili Prof. Dr. Meltem Eken, 'İSTE, donanımlı ve dinamik akademik kadrosu, teknolojik ve denizcilik öğrenimi destekleyen altyapısıyla, üniversitemizin öğrenci odaklı ve sektör işbirliğini temel alan eğitim öğretim hedeflerine uygun olarak mesleğinde yetkin denizciler yetiştirmektedir. Beyaz üniformalarıyla karşınızda duran bu genç denizcilerin, dünya sularında ülkemizi ve bizleri temsil etmesinden gurur duyduk' diye konuştu. Üniversitenin gönül elçilerini uğurladıklarını ifade eden İSTE Rektörü Depci de, 'Denizcilik sektörünün önemi aşikârdır. Bu önemin bilinciyle Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi´nin en nitelikli ve donanımlı hale gelmesi için çalışıyoruz. Adını taşıdığınız Barbaros Hayrettin´in yolu yolunuz olacaktır. Tarihte denizciliğe yön veren bu önemli ismin bilinciyle hareket edeceğinize inanıyorum' dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00