Denizcilik öğrencileri meslek yemini etti

İskenderun Teknik Üniversitesi´nde (İSTE) düzenlenen yemin töreniyle denizcilik öğrencileri mesleklerine ilk adımlarını attı.

EĞITIM 11.12.2021 18:03:53 0
Denizcilik öğrencileri meslek yemini etti

İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü Güverte 2024 ve 2025 yılı öğrencileri Denizcilik Yemini ederek mesleklerine ilk adımlarını attı.

Geçtiğimiz yıl Kovid-19 pandemisi nedeniyle töreni yapılamayan ikinci sınıf ve birinci sınıf öğrencilerinin yemin törenine İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Kemal Kutlu ve Meclis Başkanı Adnan Yener ile Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi akademisyenleri, öğrencileri ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Esmer “Yalnızca sekiz üniversitede verilen bu zorlu eğitim Yükseköğretim Kurulu, Uluslararası Denizcilik Örgütü ve Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı mevzuatlarına bağlı olarak İSTE´de devam ettiriliyor. Suradaki eğitimle, Türkiye´yi temsil edecek kaptanları zorlu denizcilik koşullarına hazırlıyoruz” dedi.

İlk mezunlarını bu yıl verecek olan Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencilerine Mevlana´nın “Söz vermek bir manaysa sözü tutmak bin manadır” sözünü hatırlatan Esmer “Ettiğiniz yeminde bilim, aydınlanma, etik, ahlak, örf, adet ve mavi vatan var. Yemin ederken yüreğini ortaya koy” diye konuştu.

Yemin töreninin ardından konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Bu zorlu eğitimde özveriyle çalışan tüm akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve onları her zaman destekleyen ailelerine teşekkür ediyorum. Sizlerin Rektörü olduğum için gurur duyuyorum. Evlatlarınız bizlere emanet” dedi.

Yemin Töreni öncesinde Denizcilik Örf, Adet ve Kariyer Topluluğu´nun düzenlediği 3. Geleneksel Kış Kariyer Günleri Etkinlikleri kapsamında Türkiye´nin önde gelen denizcilik şirketlerinden olan Zenith Denizcilik´in Personel Müdürü Emre Başaraner, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğrencileriyle buluştu. Fikir ve tecrübelerini denizci öğrencilere aktaran Başaraner daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00