Denizde avlanma yasağı başladı

2019 Eylül´de başlayan su ürünleri av sezonu bugün sona erdi.

EKONOMI 15.04.2020 19:40:25 0
Denizde avlanma yasağı başladı

Akın Bodur/İskenderun

Balık popülasyonunu sürdürülebilir kılmak ve balıkların yumurtlama dönemlerini yavrularını korumak amacıyla Türkiye´nin iç sularını kapsayan balık avcılığını yasaklayan düzenleme, 15 Eylül´de sona erecek ve o tarih itibariyle balık avcılığı başlayacak. Ancak balıkçılar, 15 Temmuz-15 Eylül 2020 tarihleri arasında yalnızca kırmızı karides avlanması amacıyla trol gemilerine izin verilecek, kalamar avcılığı ise 15 Nisan-15 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılabilecek. Balıkçılar yasak döneminde alacakları izinle uluslararası sularda da avcılık yapabilecek. Bu balıkçılara indirimli akaryakıt verilecek.

Yasak döneminde balık fiyatları yükselecek mi?

İskenderun Balıkçı Barınağı´nda bulunan birçok tekne, koronavirüs salgını ve su ürünleri azlığı nedeniyle balık avını yaklaşık 10 gün önce bırakmıştı. Bugünden itibaren ise balıkçılar 15 Eylül´e kadar iç sularda avlanmayı tamamen bırakıyor.

İskenderun´un Çay mahallesindeki Balık Semt Pazarında balık satışı yapan Semir Horoz ve Nurettin Tümkaya, yasak döneminde balık çeşidinde azalma olacağını ancak, fiyatlarda aşırı bir yükselmenin olmayacağını belirtti.

24 yıldır balıkçılık yaptığını belirten Horoz, Levrek´in kilosunun 34-40 lira, Çupra´nın kilosunun 35-40 liradan satışa sunulmaya devam edildiğini kaydetti. 45 yıldır balıkçılık yaptığını anlatan Tümkaya ise Mercan´ın kilosunun 35 lira, hem balık avında hem de yemek için kullanılan Karides´in kilosunun ise 25 yira olduğunu söyledi.

Horoz ve Tümkaya, 'Eylül ortasına kadar. sürecek olan balık av yasağı süresince bazı balık türlerinde, çeşit sıkıntısı olur ama fiyat farkı oluşmaz. Çünkü, yasak döneminde belirli kriterlerle avlanan balıkçılarımız avlanmaya ve kente balık gelmeye devam edecek. Fiyat farkı olursa da az bulunan türlerde birkaç lira fiyat farkı olabilir, ancak çok bulunan türlerde fiyat farkı olmaz' değerlendirmesini yaptı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00