Denizde ´zafer kutlaması´

30 Ağustos Zafer Bayramının 98. yıl dönümü Hatay´ın 15 ilçesinde törenlerle kutlandı. Arsuz´daki kutlamalar, karada ve denizde yapılırken, İskenderun´da ise havada da yapıldı.

GÜNCEL 1.09.2020 10:52:10 0
Denizde ´zafer kutlaması´

İskenderun/SES

Arsuz Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte teknelerle kortej yapıldı. Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, belediye meclisi üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı denizdeki tekne kortejinde, kıyıda bulunan yurttaşlar da marşlarla eşlik etti. İlçedeki balıkçı tekneleri ve bazı yatların katılımıyla oluşan kortejde, bazı gençler denizde Atatürk posteri ve Türk bayrağı açtı. Etkinliğin, 30 Ağustos Zafer Bayramını denizde de kutlamak için düzenlendiğini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Güven, “Zafer Bayramı bizim için çok önemli bir bayram. Mustafa Kemal Atatürk´ün 26 Ağustosta verdiği kararlı emirle, Afyon´dan başlayan büyük taarruzun sonucunda, 30 Ağustos´ta büyük bir zafer kazanılmış ve Türkiye Cumhuriyeti için ciddi bir zafer olarak bu günün oluşmasında büyük bir etkisi olmuştur. Burada Mustafa Kemal Atatürk´ü anarak ve rahmet dileyerek, o günü unutturmaya yönelik bir düzenleme yaptık. Hem Covid 19 kurallarına uygun hareket ederek, hem de 30 Ağustos´u halka coşkulu bir şekilde yaşatmak amacıyla aktiviteyi düzenledik' değerlendirmesini yaptı.
Zafer Bayramı´nın 98. yıl dönümü kapsamında Karaağaç Asri Mezarlığındaki Şehitlik´te de tören düzenlendi ve şehit kabirleri ziyaret edilerek, karanfil bırakıldıi. Törende, İskenderun Müftüsü Osman Şekerci tarafından Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi de, Zafer Bayramı´nda belediyenin tarihi taş binasında slayt gösterisi ile zaferin coşkusunu yaşatmaya çalıştı. HBB, ışık ve lazer gösterisi düzenledi. Bayram kutlaması kapsamında kentet araç konvoyu düzenlendi, ev ve iş yerlerine bayrak asıldı.
Antakya Cumhuriyet Alanı´nda düzenlenen törene Hatay Valisi Rahmi Doğan, Antakya Garnizon Komutanvekili Albay Hasan Ceylan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fedai Yücedal ve Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da katıldı. Protokol üyeleri Atatürk Anıtına çelenk sunarken, vali Doğan Anıt Şeref Defteri´ni imzaladı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Hatay Valisi Doğan, Anıt Şeref Defteri´ne Şunları yazdı: 'Aziz Atatürk, bugün, vatanımızın düşman işgalinden kurtuluşu ve ülkemizin bağımsızlığını kazandığı 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98.yılını coşku ile kutlamanın mutluluğu içerisinde huzurunuzdayız. Yine bir Ağustos günü Anadolu´nun kapılarını açan başta Malazgirt Zaferi olmak üzere, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç ve Büyük Taaruz Zaferlerini elde etmiş olan biz Türkler, hak edilmiş bir isim olarak Ağustos ayına ´Zaferler Ayı´ ismini kazandırmışızdır. Milletimiz ve kahraman ordumuz, kutsal saydığı değerler uğrunda; şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun, düşman ne kadar güçlü olursa olsun azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürerek bu zaferi kazanmıştır. 30 Ağustos´ta kazandığımız zaferden aldığımız güçle Cumhuriyetimizi kurarken hedefimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olarak belirlemiştiniz. Türkiye, çizdiğiniz hedefler doğrultusunda yoluna devam etmektedir. Bugün, uluslararası alanda ağırlığı sürekli artan, bütün dünya tarafından ilgiyle izlenen, istikrar içerisinde ilerlemesini sürdüren bir ülke olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.'

Belediye başkanı Yılmaz ise '26 Ağustos 1071´de Malazgirt´ten ilk kez değil son kez Anadolu´ya giren kahraman Türk ordusu, 26 Ağustos´ta başlayıp, 30 Ağustos 1922´de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Dumlupınar´da Anadolu´nun ebedi olarak Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan 30 Ağustos Zaferi, Türk Milleti´nin, ordusu ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır. Hürriyetine ve bağımsızlığına düşkün olan bir milletin 26 Ağustos 1922´de başlayıp, 30 Ağustos´ta nihayetlendirdiği bu zafer, Türkiye´nin kuruluşuna ön ayak olduğu gibi, geleceğimizin de en önemli yapı taşlarından biri olmuştur' değerlendirmesinde bulundu.
AKP İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven, 'Bizi millet yapan, milli ve manevi duygularımızın ortak olmasıdır. Geçmişimizi unutursak, geleceğe emin adımlarla yürüyemeyiz. Mevcut sınırlarımız çizilene kadar verdiğimiz mücadelede, Vatanın bölünmez bütünlüğünden başka hiçbir şey düşünmeyen ve bize güzel ülkemizi emanet eden başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi şükran, minnet ve saygıyla anıyorum. Geçmişte nasıl mücadele verdiysek bugün de mücadelemize, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde emanetimize sahip çıkarak veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Milli bayramlarımızı kutlarken, dünümüzü, bugünümüzü ve yarınlarımızı düşünerek kutluyoruz çünkü biz, bayrağımızın özgürce dalgalanmasının ne demek olduğunu bilen bir milletiz. Ne mutlu ki biriz ve beraberiz' açıklamasını yaparken, AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu da şu değerlendirmede bulundu: Milletimizin, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ile bütünleşerek 30 Ağustos 1922´de elde ettiği büyük zaferin 98. yıldönümünü milletçe kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimiz, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği büyük kahramanlıklarla vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği muhteşem bir mücadele ile büyük zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanımızı emanet etmiştir. Bugün de, devletimizin ve milletimizin beraberliğine, ülkemizin bütünlüğüne ve kardeşliğimize kast eden saldırılara ve terör eylemlerine karşı milletimiz gereken cevabı vererek ve tek vücut olarak birliğini ve beraberliğini sürdürmektedir.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57