'Denize inemiyoruz'

Arsuz´un Akçalı mahallesi sınırları içinde kalan yazlık site sakinleri, bir başka sitenin içinden yayan olarak denize ulaşmaları da engellenince deniz ve tatil için geldikleri Arsuz´da yaz sezonunu yol sorununun çözümüne ayırdı.

GÜNCEL 16.07.2019 10:47:29 0

Nesrin Geyik/İskenderun

Mağduriyet yaşayanlardan Yıldız Sitesi sakinleri kaymakamlığa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Arsuz Belediyesine başvuruda bulunarak denize yol istedi. Komşu siteden denizden yararlanmalarının engellenmesi üzerine imar planında gösterilen yolun açılmasını talep eden yazlıkçılar, sezonu deniz beklentisiyle kapatmak istemediklerini söyledi. Yazlıkçıların talebi şimdi de valiliğin takibinde.

Çözüm HBB´de
Yıldız sitesi sakinlerinin bir başka yazlık site içinden geçerek denize yaya olarak ulaşmalarının sınırlanması üzerine ikili görüşmelerle sorunu aşamayınca konuyu Hatay Valiliğine taşıdı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fen İşleri Daire Başkanlığına 10 Haziran 2019 tarihli yazı ile mülkiyetinin bir bölümü hazineye ait parsellerden geçen 15 metrelik ve devamında 12 metrelik yolların ivedilikle açılması talebi Hatay Valiliği kanalıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi´ne de iletildi.

Arabuluculuk da denenecek
İskenderun Kıyı Bandı Turizm Merkezi Akçalı Kesimi Turizm Merkezi´nde yer alan, ve her ölçekte imar planı yapma yapma yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı´nda olan bölgedeki denizden yararlanamama sorunun çözümü için arabuluculuk girişimlerinin de deneniyor. Kent yöneticilerinin site sakinleri ile geçişe izin verilmesi yönünde ikna görüşmesi yapması yönünde de talepte bulunulduğu kaydedildi.

‘Yol üstünde kaçak inşaat” iddiası
Arsuz Belediye Başkanlığı´ndan da Yıldız Sitesi sakinleri tarafından yapılan başvuruya verilen yanıtta da 12 metre ve daha büyük yolların yetkisinin HBB´de olduğu hatırlatıldı. Yanıt yazısında Yıldız sitesi sakinlerinin Gökkuşağı ile Saklıkent sitesi arasında resmi yolu, üzerindeki kaçak inşaatlardan dolayı kullanamadıkları şikayeti de hatırlatılarak bu nedenle Gökkuşağı Sitesi içinden geçen yolu kullandıkları ifade edildi. Ancak bu yıl Gökkuşağı Sitesi içinden geçen yolun komşu site sakinlerinin kullanımının engellenmesi üzerine ‘kaçak inşaat ile kapatılan yolun açılarak mağduriyetin giderilmesi istenmişti.

İmar planına 23 itiraz
Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bölgeyi kapsayan imar planının 14 Mayıs tarihinde askıdan indirildi bilgisine de yer verilen Arsuz Belediyesi´nin yazısında askı süresi içinde plana 23 itiraz yapıldığı ve bu itirazların bakanlığa iletildiği ifade edildi. Yazıda, “İtirazların kesinleşmesinden sonra ilgili imar plan notları gereğince imar planına uygun şekilde 3194 sayılı imar kanununun 18. madde uygulaması yapılacaktır. Çünkü, imar planında görülen yola ve diğer kamuya terk edilmesi gerekli alanların terki yapılmamış ve gerçek kişi mülkiyetinde bulunuyor' ifadesine yer verildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04