'Denizler, sanayi atıklarından korunacak'

Vatan Partisi (VP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım, seçim çalışmalarını Dörtyol ve Erzin´de sürdürdü.

GÜNCEL 29.03.2019 11:11:08 0

Akın Bodur/İskenderun

Dörtyol ve Erzin´deki en önemli sorunun esnafın işinin kötü olması olduğunu gösteren Yıldırım, 'Dörtyol portakalı, limonu, mandalinesi özel aroma tadı açısından son derece farklı yere sahip. Türkiye´nin önemli narenciye üretim merkezlerinden biridir. Son dönemlerde insanlar portakal ve mandalineyi gerçek değerine satamadı' dedi ve narenciye üretiminde ihracatın önünü açacak ve ulusal ve uluslar arası tanıtımını yapacak projelerini anlattı.
VP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, şunları söyledi: 'Dörtyol ve Erzin, Türkiye´nin narenciye deposudur. Hükümetin yanlış politikalarından ötürü ilçede üretilen narenciye ürünleri yeterince ülke için de dışında değerlendirilmiyor. Bizim belediyelerimizde narenciye üretiminin artırılması, kalitenin yükseltilmesi ve pazar sorunun çözülmesi için projelerimiz hazır. Özellikle belediyelerimiz narenciye girdilerinin düşürülmesi için narenciye üreticilerini kooperatifleşmesini sağlayacak. Ürünlerinin bu kooperatifler aracılığıyla yurt için de ve yurt dışında pazarlara, üreticiden, tüketiciye ilkesi temelinde ulaştıracak. Narenciye üreticisinin elinde malı kalmayacak. Üreticinzin tüccar ve tefecinin eline düşmesine izin vermeyeceğiz. Balıkçılığın modern şekilde yapılması, için de denizlerin temiz, sanayi atıklarından korunması için planlarımız bulunmakta.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49