Denizyolu ulaşımı komisyonda

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan deniz yolu ile yolcu, yük, ve araç taşımacılığı hizmetinin Samandağ-İskenderun-Mersin-Kıbrıs-Beyrut arasında ulaşımın sağlanması yönündeki önerisi, HBB Meclisi Ulaşım Komisyonun

HATAY 19.01.2018 17:29:33 0
Denizyolu ulaşımı komisyonda

Projeyle turizm potansiyelinin yükseltileceği, EXPO 2021‘e katkı sunacağı, inanç turizmine akışın sağlanacağı, Hatay´ın markalaşması için katma değer sağlayacağı ve Kıbrıs´ta okuyan öğrencilere daha güvenilir ve daha ucuz ulaşımın sağlanabileceği ifade edildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınması düşünülen gemilerin dünya standarlarında, hızlı güvenilir ve ulaşımın rahatlıkla sağlanabileceği konforda oldukları da belirtildi.

Nehir: Proje hayata geçirilmeli

Konunun görüşüldüğü HBB Meclisi´nde konuşan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, 'Hatay´ın refahı, mutluluğunu gözeten bir yerden davranmalıyız. Hatay´da yaşayan bütün insanlara karşı sorumluyuz. İlin marka değerini yükseltecek, ileriye taşıyacak bütün projelere destek olmak, bu konularda kolaylık sağlamak durumundayız. Halkıın güvenli, ucuz ulaşımdan faydalanması için bu proje hayata geçmelidir. EXPO 2021 vizyonu açısından değerli bir çalışma olarak görüyoruz. İlde Kıbrıs´ta üniversite eğitimi alan gençlerimiz için ulaşım kolaylığı olacaktır. Ortadoğu ülkeleri ile insani, ticari ilişkilere de olumlu yansıyacak. Turizm potansiyelinin de geliştirilmesi açısından bir fırsat yaratacağını düşünüyorum. Hatay adına iyi bir şeyler yapmak istiyoruz. Bu konu olumlu olarak sonuçlanırsa, burada atacağımız imza bütünün imzası olur ve biz Hatay oluruz' değerlendirmesini yaptı.

HATMES üzerinden yürütülecek

Proje, HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığının, görev ve yetki alanında bulunan toplu taşımacılık hizmetlerinden deniz yolu ile yolcu, yük ve araç taşımacılığı hizmetinin HATMES şirketi ile 10 yıl süreyle çalıştırılması ve işletme bedeli olarak KDV dahil olmak üzere aylık hasılatın yüzde 0,5´inin Büyükşehir Belediyesi´ne ödenmesini öngörüyor.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00