“Deprem de depremzede de unutuldu”

SHD olarak 2 hafta sürdürülen Yaz Okulu gözlemlerini paylaşan İskenderun Temsilcisi Av. Akbay, “Deprem de depremzede de unutuldu” dedi.

GÜNCEL 24.08.2023 16:44:00 0
“Deprem de depremzede de unutuldu”

İskenderun Teknik Üniversitesi merkez kampüsünde bulunan Koç-Sakarya-Konya-İgsaş konteyner yerleşkelerinde gerçekleştirilen ve 2 hafta devam eden Yaz Okulu etkinliğindeki gözlemlerini paylaşan SHD İskenderun Temsilcisi Av. Bülent Akbay, “İki haftalık Yaz Okulu etkinliği sırasında gözlemlediğimiz en önemli olgu yüzyılın felaketi olarak lanse edilen ve gerçekten de yetkililerin ağır ihmaliyle yüzyılın felaketine dönüşen depremin Hatay’da yaşayan bizler için tüm şiddetiyle devam ettiğidir” değerlendirmesini yaptı. 

SHD İskenderun Temsilcisi Bülent Akbay, “İki haftalık Yaz Okulu etkinliği sırasında gözlemlediğimiz en önemli olgu yüzyılın felaketi olarak lanse edilen ve gerçekten de yetkililerin ağır ihmaliyle yüzyılın felaketine dönüşen depremin Hatay’da yaşayan bizler için tüm şiddetiyle devam ettiğidir” ifadesini belirtti.

Yaz okulu etkinliklerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, deprem bölgesinde sorunların ağırlaşarak sürdüğünü, bölge dışında duyarlılığın yitirildiğini aktaran Bülent Akbay, depremin de depremzedenin de unutulduğunu vurguladı. Her kesime deprem bölgesinde yaşayan tüm çocuklara sahip çıkma çağrısı yapan Akbay, çocukların güvensiz ve sağlıksız bir ortamda yaşamlarını sürdürdüklerini, şiddet sarmalı içinde her açıdan ağır bir travmaya maruz kalmalarının devam ettiğini savundu. 

Akbay, şu değerlendirmeyi yaptı: “Çizdikleri resimlerde, söylediklerinde ve hatta sessizliklerinde büyüklere masal anlatmıyor yardım çığlıkları atıyorlar. Sevgiye, sağlıklı mekânlara, oyun alanlarına, ağacın gölgesine ve bilimsel bir akla ihtiyaçları var. Ne yazık ki yöneticiler depremin ardından 200 gün geçmesine rağmen lağım kokmayan bir havayı teneffüs etmemizi sağlayamadı.  Su ve elektrik kesintileriyle kavurucu sıcaklarda depremde ağır yara alan bölge halkını salgının kucağına attılar. Okulların açılmasının yakınlaştığı bu günlerde temel görevlerini unuttular. Rant ilişkileri içinde boğuldular. İmkânsızlıklar içindeki depremzedelerden bağışlar adı altında “kayıt parası” bile aldılar. Bu gerçekleri yaşadık ve yaşıyoruz. Kendinize gelin ve çocuklarımızın mutlulukla gülümsediği bir şehir inşa edilmesi için kolları sıvayın.”

Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilciliği tarafından konteyner yerleşkelerinde 'Çocuklarımızın gülsün diye... Yeniden Başlamalı' temasıyla düzenlenen yaz okulu etkinliği yarın müzik atölyesi ile tamamlanacak.


Anahtar Kelimeler: “Deprem depremzede unutuldu”

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19