Deprem değil 'siyasetiniz' öldürdü!

Antakya için kullandığı, “orada her dinden her mezhepten, öyle bir karışık ki” ifadelerine ve yıkım ve van kayıplarının yaşandığı depremi ‘rahmet’ olarak nitelendiren Aksoy’a tepkiler sürüyor.

SİYASET 17.04.2023 17:35:00 0
Deprem değil

Emeğin Partisi (EMEP) Hatay il Örgütü adına yapılan yazılı açıklamada AKP’li emekli din öğretmeni Ergüder Aksoy’un depremi Antakya halkının kaderi ve sırtına inen kırbaç olarak tanımlaması AKP ve ortaklarının dinsel referanslara sığınma olarak yorumlandı. Hatay Barosu suç duyurusunda bulunarak kınama yayımladı. AKP Milletvekili Hüseyin Yayman, “Partimiz bu söylemleri asla tasvip etmiyor" dedi. 

“Hem muktedir hem mağdurlar”

Barınma ve sağlık sisteminin hala çözülemediği kentte Kızılay’ın çadır skandalı, vali ve il sağlık müdürünün, AKP vekil adaylığı için hiç çekinmeden istifası sonrası şimdi de AKP’li emekli din öğretmeni Ergüder Aksoy’un ifadelerinin “AKP ve ortaklarının dinsel referanslara sığınarak kendi suçlarını örtbas etme gayreti” olduğu kaydedilen EMEP’in yazılı açıklamasında, “Bölgenin çok kültürlülüğünün yerini ‘tekçi ümmetçiliğin alması gerekir’ diyen şahıs bir mezhep dışında kalan tüm inançları düşmanlaştıran bir söylemle kinini kusmuştur. Sorun bundan ibaret değil! 22 yıldır kullanmaktan hiç çekinmedikleri dinsel ayrıştırıcı dilleri bir yana hem muktedir hem de mağduru oynamaya devam ediyorlar” denildi.

Dinsel referanslı söylemin dozunun 14 Mayıs seçimleri yaklaştıkça yükseltileceği belirtilen aynı açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Ellerinde kullanmakla mahir oldukları dinsel referanslardan başka araç kalmadı. Rant, rüşvet, beton siyaseti bu iktidarın özüdür! Depremde yitirdiğimiz, yaralanan, evini, işini yitiren bölgemiz insanının; yıkıntıya dönüşen yaşamları üzerinde tepinmenizi bu halk affetmeyecek!
Hatay'ın kültür mozaiği içinde bu düşüncenin ve düşünceyi savunanların tarihin tozlu sayfalarında yerini almaları çok yakındır. Ne kader ne rahmet! Bu kenti ak da yaptırmayacağız külfetlerinize de katlanmayacağız!”

Baro’dan suç duyurusu

Hatay Barosu, 15 Nisan Cumartesi günü Dörtyol’da AKP milletvekili adaylarının tanıtıldığı törende provokatif konuşmasıyla büyük tepki çeken emekli din dersi öğretmeni hakkında suç duyurusunda bulundu. Dörtyol Cumhuriyet Savcılığına başvuru yapıldığı belirtilen yazılı açıklamada, “15 Nisan 2024 günü şehir halkımızın vekilliğine talip adayların tanıtıldığı törende sarfedilen, sadece farklı inançta ve yaşam tarzında olduğundan dolayı insanların hayatını kaybetmesini 4rahmet’ olarak tanımlayan çirkin beyanları asla kabul etmiyoruz. E.A. isimli kişinin bu söylemi alenen tahrik ve aşağılamadır. Bu söylem basit bir beyan veya da ifade özgürlüğü olarak kabul edilemez. Zira konuşma yaptığı yer milletvekili adayları tanıtım töreni, alkışlayanlar da milletvekili adayları ve onları destekleyenlerdir” ifadesine yer verildi.

Yayman: Onaylamıyoruz

Dörtyolda yaşanan olaya bir tepki de AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’dan geldi. Yayman açıklamasında "Bu şahısın söyledikleri kendisini bağlar. Partimiz bu söylemleri asla tasvip etmiyor" dedi.

Milletvekili Hüseyin Yayman açıklamasında "Dua ederken bir vatandaşımız mikrofonu eline aldı ‘dua edeceğim’ dedi. Dua ederken milletvekillerimizin il başkanımızın dahlinde olmayan bir takım sözler sarf etti. Biz bu sözleri asla kabul etmiyoruz ve onaylamıyoruz. Bu depremde 12 yakınını kaybetmiş bir kardeşiniz olarak bu sarf edilen sözleri yanış buluyoruz ve asla ve asla kabul etmiyoruz. Partimiz dahilinde programda olmayan bir konuşmaydı. Depremde hayatın kaybedenler deprem şehididir. Ve inşallah Allah cennetinde kabul eder. Biz kimin cennet gidecek kim cennete gitmeyecek karara verecek makam değiliz. Bu sözleri asla ve asla tavsif etmiyoruz. Bu konuşma partimizin programı dışındadır bizimle hiçbir ilgisi yoktur" değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: Deprem değil 'siyasetiniz' öldürdü!

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19