Deprem kenti Hatay’da siyaset istifası

Önce vali, sonra sağlık müdürü… Vali Doğan’dan sonra istifa eden İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat’ın da AKP'den milletvekili aday adayı olması bekleniyor.

SİYASET 18.03.2023 16:23:00 0
Deprem kenti Hatay’da siyaset istifası

Sadet Berkyürek/İskenderun

Depremlerden en çok etkilenen illerden olan ve yardımların ulaştırılması noktasında birçok eksiklik yaşanan Hatay'da, validen sonra bir istifa daha yaşandı. İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Antakya ve İskenderun ilçelerindeki devlet hastanelerinin yıkıldığı ve yaraların uzunca bir süre sarılamayacağı ilde, sağlık müdürünün siyaset için istifası tartışmalı, tepki ve şaşkınlıkla karşılandı.

Hatırlanacağı gibi İskenderun Devlet Hastanesi’nin resmi internet sitesinde yer alan ’Hastane Tanıtım Sunusu’nda binanın depreme dayanıksızlığı vurgulanarak ihtiyaçlara dikkat çekilmiş, yoğun bakım üniteleri ve servislerinin de bulunduğu hastane bloğu çökmüş, hastalar ve sağlık çalışanları enkaz altında kalmıştı.

İstifasını resmi logolu açıklamayla duyurdu

Kahramanmaraş merkezli iki depremin büyük yıkım yaşattığı Hatay'da Vali Rahmi Doğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini valilik logolu görselle resmi hesabından duyurmuştu.

EMEP’ten ‘tepki’ açıklaması

Siyaset istifaları üzerine Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü tarafından istifanın sorumluluk duygusu ile değil, siyasi nedenle olmasını tepkiyle karşıladı. EMEP İlçe Örgütü adına yapılan yazılı açıklamada, “Hatay Valisi Rahmi Doğan ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat istifa etti. Deprem sonrası tüm yaşamımız yerle bir oldu, on binlerce insan yaşamını yitirdi, 40 gün geçmesine rağmen en temel ihtiyaçlar bile karşılanmadı. Depremde eski devlet hastanesi yıkılıp 72 yurttaşa mezar oldu, Eğitim Araştırma ve Defne hastanelerinde yoğun bakımda 100’ü aşkın can gitti. Vali ve sağlık müdürü ise yaşadığımız bu yıkımdan sorumluluk duydukları için değil, vekil olmak için istifa ettiler. Hatay, felaketin ortasında nasıl yalnız bırakıldığını, gereken hiçbir işin yerinde ve zamanında yapılmadığını yaşayarak gördü. Şimdi tüm engellemelere rağmen yaralarımızı dayanışmayla sararken, sorumluların hesap vermesi için de mücadele zamanı. Depremi felakete çeviren tüm sorumlular yargılanmalı, hesap vermeli. Dokunulmazlık zırhına bürünerek, yargılanmaktan kaçmalarına izin verilmemeli!


Anahtar Kelimeler: Deprem kenti Hatay’ siyaset istifası

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19