Deprem sonrası son gelişmeler değerlendirildi

İTSO ile Reyhanlı TSO Yönetim ve meclis üyeleri istişare toplantısında bir araya geldi

EKONOMI 8.09.2023 18:38:00 0
Deprem sonrası son gelişmeler değerlendirildi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası meclis ve yönetim üyelerinin  katılımları ile istişare toplantısı düzenlendi.

Arsuz’da düzenlenen toplantıya, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Emniyet Müdürü  Nevzat Güneş, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Ticaret Necmettin Zaroğlu, İTSO  ve Reyhanlı TSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri katıldı.

ZAROĞLU: HATAY’A DAHA ÇOK DESTEK LAZIM

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, 6 Şubat depremleri sonrası yaraların sarılması hedefiyle, bölgemizin ekonomik sosyal ve kültürel yönden gelişmesine katkı sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Zaroğlu, “İş İnsanları olarak  depremden etkilenen şehirlerimizden biri olan İskenderun’da iş dünyası ile bir araya gelip, karşılıklı sorunlarımızı görüşmek ve istişarede bulunmak istedik. Bölgemizin etkili STK Temsilcileri olarak sorunlarımızı konuşmamız gerektiğini, Bölgemizdeki  deprem sonrası gelişmeler, kalıcı konutların ne aşamada olduğu, İş dünyası olarak finansmana erişim noktasında yaşadığımız sorunları birada sizlerle birlikte konuşup tartışıp hükümetimize, bölge milletvekillerimiz aracılığı ile aktarmamız gerektiğini, burada sorunları olan arkadaşlarımızın talepleri de TOBB’a iletilecektir” dedi.

ÇÖZÜM HÜKÜMET VE DEVLETTEN

6 Şubat depreminde bölgenin çok büyük yaralar aldığını, çözümün hükümet ve devletin sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Zaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler sivil toplum örgütleri olarak elimizden geldiğince sorunları aktarmaya çalışıyoruz. TOBB’da yapılan Ekonomi Şürasında bölgemiz adına Hatay’ı ve yaşadığımız sorunları ve ihtiyaçları iletme fırsatı bulduk. En çok hasar ve can kaybı maalesef ilimizde oldu. Hatay’ın sesi ve sorunları yeterince duyulmadı, şu anda Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da  Gaziantep’te kalıcı konutların bittiğini duyuyoruz. İnşaatların teslim edilme noktasına geldiği söyleniyor ancak, Hatay’ın konut teslimi konusunda çok geride kaldığına şahit oluyoruz. Bizler Hatay halkı olarak   eski canlı günlere dönmek, ekonomide ilk 10 il arasına girmek için kenetlenmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Devletimizin Hatay’a  daha fazla pozitif destek vermesini bekliyoruz” dedi.

YILMAZ: ELBİRLİĞİ İLE BU ZORLU SÜRECİ ATLATACAĞIZ

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da sorunları paylaşmak için biraraya gelindiğini ifade etti, deprem sonrası toparlanma sürecinde hep birlikte, el ele vererek bölgemiz ekonomisini eski günlere çevirebilmeyi arzu ettiklerini söyledi. Yılmaz, “Bölgemizde yaşanan sorunların çözümü noktasına istişarelerde bulunarak, sizlerin istek ve taleplerini en yetkili mercilere iletiyoruz. Deprem sürecinde sürekli sahada yer alarak, üyelerimizin sorunları ile yakından ilgilendik hala ilgilenmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

TOSYALI: HATAY’I BİR BÜTÜN OLARAK GÖRÜYORUZ

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay’ı bir bütün olarak gördüklerini kaydetti. Tosyalı, “Yaşadığımız bu zorlu süreci el birliği ile atlatmak için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

İskenderun’da 4 bine yakın konutun ihalesinin yapılarak inşaatına başlandığını aktaran Tosyalı, şunları belirtti: “Depremin boyutuna bakıldığında Hatay bir yana 10 il bir yana yani bizim bölgemiz depremden dolayı felaketi yaşadı, can kayıpları ve çok ciddi hasarlar oluştu. Bu süreci birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde atlatacağımıza inanıyorum. Hatay medeniyetler ve hoş görü şehri. Ölen canları geri getiremeyiz ancak bu şehri tekrar ayağa kaldıracağımıza inanıyorum. Bu konuda devletimiz ve hükümetimiz de büyük gayret sarf ediyor. İskenderun ve bölgemizin sorunlarını Bakanlık düzeyinde en yetkili birimlere milletvekillerimiz ile birlikte ileterek, çözümler buluyoruz. Bu gün de iş dünyamız ile bir aradayız. Bizler sizlerle birlikte hareket ettiğimiz sürece  her türlü zorluğun üstesinden geleceğimize inanıyorum.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19