Deprem terapisi için 'müzik evi' kuruldu

Deprem sonrası Hatay'a destek olabilmek için yemek kitabı derleyip gelirini bağışladığını anımsatan Antakyalı sanatçı Karsu, depremzede çocuklar için de çeşitli projeler yürüttüğünü söyledi

GÜNCEL 15.02.2024 22:30:00 0
Deprem terapisi için

Antakya/SES
Serinyol Müzik Evi'nin açılışı törenle yapıldı. Karsu Vakfı ve Hollanda Büyükelçiliği destekleriyle yapılan ve Serinyol El Ele Dayanışma Derneğince düzenlenen açılış töreninde, Antakyalı sanatçı Karsu, koroyla şarkı söyledi. Karsu'ya eşlik eden Serinyol Halk Korosu'nun yetişkin ve çocuk üyeleri, mini konser de verdi. 
Deprem sonrası Hatay'a destek olabilmek için yemek kitabı derleyip gelirini bağışladığını anımsatan Antakyalı sanatçı Karsu, depremzede çocuklar için de çeşitli projeler yürüttüğünü söyledi. Karsu Vakfını kurmasının ardından Hatay'da müzik evi yapmaya karar verdiğini anlatan Karsu, hayalini gerçekleştirdiği belirtti. Yöredeki çocukların müzik yeteneğini geliştirebilmesi için Hollanda'dan getirilen 100'e yakın bağış enstrümanı toplandığını anlatan Karsu, "En sevdiğim şey yemektir. Pandemi döneminde konserlerim iptal oldu. Yemek kitabı yazmaya karar verdim. Hollanda'da ön satışa çıkardım. Hollanda’da 70 bin kişi kitabı satın aldı. Elde ettiğim gelirle kendi vakfımızı kurduk. Konserin, müziğin insanları bir araya getirip iyileştirdiğini düşündük ve Serinyol'da müzik evi yapmaya karar verdik. Umarım müzik evi genç yeteneklere ilham kaynağı olur. Hollanda'dan 20 saz, 5 ut olmak üzere 100'e yakın enstrüman topladık. Her enstrümanın ayrı bir hikayesi var. Kimin ihtiyacı varsa, müzikle terapi yapmak istiyorsanız, çalmak istiyorsanız buraya gelsin" diye konuştu. Açılışa katılan Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, sanatçı Karsu'yla beraber müzik evini gezdi.
 


Anahtar Kelimeler: Deprem terapisi 'müzik ' kuruldu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19