Depremde toplanma alanları hazır mı?

Hatay Valisi Erdal Ata, belediyelerden kentsel dönüşüm ile ilgili projelerin hızlandırılması, yeni imara açılan bölgelerin mutlaka zemin etütlerinin yapılması ve kurulacak yerleşim yerlerinin sağlam zeminlere yapılması, mevcut binaların

8.12.2017 11:56:54 0
Depremde toplanma alanları hazır mı?

 

Olası deprem ve afetlere karşı hazırlık çalışmalarını gözden geçirmek, kurum ve kuruluşlara görevlerini hatırlatmak ve koordinasyonu sağlamak amacıyla İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı, Hatay Valisi Erdal Ata başkanlığında gerçekleştirildi. Olası afet ve depremlere karşı belediyelerin sorumluluklarına dikkat çeken Vali Ata, olası bir depremde kullanılmak üzere her ilçede toplanma alanlarının yanı sıra mutlaka bir çadır kent alanı belirlenerek bu alana ait altyapı ve üst yapının her an kullanıma hazır hale getirilmesi hayati önem taşıdığını vurguladı.
Vali Ata, “Bilindiği üzere yurdumuzun büyük bir bölümü 1. Derece Deprem Bölgesinde, Hatay ilimizde depremde birinci öncelikli yerler arasındadır.1999 yılında yaşadığımız Marmara Depremi ülkemiz için dönüm noktası olmuştur. Bizlere bu bağlamda büyük görevler düşüyor. Bu toplantının amacı özellikle depreme karşı hazırlıklı olabilme adına yapılmış olan çalışmaları gözden geçirmek, kurum ve kuruluşlara görevlerini hatırlatmak ve koordinasyonu sağlamaktır. Bu konuda belediyelerimize de büyük görevler düşmektedir. Belediyeler tarafından yapılan kentsel dönüşüm ile ilgili projelerin hızlandırılması, yeni imara açılan bölgelerin mutlaka zemin etütlerinin yapılması ve kurulacak yerleşim yerlerinin sağlam zeminlere yapılması, mevcut binaların da depreme dayanıklılık testlerinin yapılması çok önemlidir” diye konuştu.
Uygulamada birliktelik sağlayarak bundan sonraki çalışmalarda daha sağlıklı yol alınabileceğini de sözlerine ekleyen Vali Ata, TAMP-Hatay (Hatay Afet Müdahale Planı) ve Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) ile ilgili sunumun ardından yaptığı konuşmada, planların güncellenerek tatbikatların yapılması, hizmet gruplarının ve kurumların konuyla ilgili görevlerini titizlikle yerine getirmeleri talimatı verdi.

İl Afet Acil Durum Yönetim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Erdal Ata´nın yanı sıra, Garnizon Komutan Vekili Albay Orhan Akkurt, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İl Emniyet Müdür Vekili Soner Bal, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Haşim Gürsel, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Bölge ve İl Müdürleri ile 26 Hizmet Grup Müdürleri katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57