Depremde kaybedilenler anıldı

Buhur yakıldı, enkaz alanına çiçekler ve Mersin ağacı dalları bırakıldı

İSKENDERUN 30.04.2023 14:25:00 0
Depremde kaybedilenler anıldı

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anmak ve 1 Mayıs'a çağrı yapmak üzere bugün Hatay’in İskenderun ilçesinde de KESK'in çağrısıyla siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri  emek, meslek ve demokrasi güçlerinin de katıldığı kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

1 mayıs için KESK tarafından bugün saat 13.00 da depremin yıkım ve can kayıplarının en çok yaşandığı İskenderun Mustafa Kemal mahallesinde basın açıklaması yapıldı. Depremde hayatını kaybedenler icin 1 dakika saygı durusunda bulunuldu. Toplantıda yörenin geleneklerinden buhur yakıldı, enkaz alanına çicek rihan olarak adlandırılan Mersin ağacı dalları bırakıldı. Yakınlarını depremde kaybedenlerin duygusal anlar yaşadığı,  gözyaşların aktığı toplantıda basın açıklamasını Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal yaptı. Kuruluş çalışmaları sürdürülen Depremzede Dayanışma Derneği girişimi ile ilgili bilgi de verilen toplantıda Ünsal şunları ifade etti:

"İktidar sözcülerinin “Yüzyılın Felaketi” dediği, milyonların Yüzyılın İhmali, Yüzyılın Organizasyonsuzluğu gibi adlarla tanımladığı depremin üzerinden iki buçuk ay geçti.

Onlarca akrabamızı,dostumuzu,arkadaşımızı,canımızı kaybettik.

Evimizi,  caddemizi, sokağımızı,mahallemizi,şehrimizi kaybettik.

İşyerimizi,ekmek teknemizi,soframızdaki aşımızı kaybettik.

Gitmedik,terk etmedik ilk günden bu yana dayanışma yaşatır şiarıyla alanlardaydık.

Deprem anında ilk iki gün hiçbir şekilde bizi görmeyen,yardım çığlıklarımızı duymayan, göçük altında sesimi duyan var mı diye bağıranlara bir el uzatmayan,çökmüş binaların bazılarına  günler sonra ulaşan,göçük altında kalmayanları üç gün açlığa mahkum eden,yağmacılara karşı bizi savunmasız bırakan,halkın sokakta yattığı,sığınacak bir yer bulamadığı bir süreçte çadır satanları unutmayacağız.

Deprem devlet kurumlarının, organlarının nasıl da işlevsizleştirildiğini, içinin boşaltıldığını, nitelikten uzaklaştırıldığını, en net haliyle gözler önüne sermiştir.

Binlerce konut depreme dayanıksız ve yönetmeliğe aykırı yapılırken buna sessiz kalan, denetlemeyen, imar aflarıyla teşvik eden iktidardan bugüne kadar tek bir kişinin dahi istifa etmemesinin dünyada bir benzeri yoktur.

Şimdi ise bizlere haydi normalleşelim diyerek normale dönmemiz bekleniyor.Evini ailesini kaybeden yüz binlerce insana umut verecek adımlar atmak yerine hamasi nutuklarla günü kurtarmaya çalışılıyor.

Bizler depremde hayatını kaybetmeyenler siyasi iktidara diyoruz ki unutmayacağız, affetmeyeceğiz helalleşmeyeceğiz."
 


Anahtar Kelimeler: Depremde kaybedilenler anıldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19