Depremin 4. gününde bekleyiş sürüyor!

6 Şubat Pazartesi günü yaşanan büyük felaketin 4.günü

HATAY 9.02.2023 06:57:00 0
Depremin 4. gününde bekleyiş sürüyor!

Depremin 4. gününde aralarında gazetemizin sahibi Ayşe Figen Arlı ve gazetemizin eski yazı işleri müdürü/ İskenderun Belediyesi eski başkan yardımcılarından Haluk Arlı ile meslektaşlarımızın da bulunduğu enkaz başındaki bekleyişler devam ediyor. Sismik dinlemeden olumlu sonuç alınamayan enkaz noktalarına müdahale erteleniyor. Öncelik hala enkazda canlılara ulaşılması.

Barınma, gıda ihtiyacı ve toplanma noktalarında seyyar tuvaletlerin belli noktalarda kurulması bekleniyor. Ülkenin heryerinden  yardım akıyor. Ancak bu yardımların adil bir şekilde  ihtiyacı olanlara dağıtılması yönünde koordinasyon eksikliği devam ediyor.

İskenderun'da çadır yerleşimleri yeni yeni kurulmaya başlandı. Hala depremzedeler, gönüllü olarak gelen arama kurtarma ekiplerinin önemli bölümü ihtiyaçlarını karşılamada güçlük çekiyor. Cami, cemevi, kilise, spor salonlarının yanısıra Arsuz Expo alanı da geçici barınma alanı olarak kullanılıyor.  

Iskenderun'da 3 vergi dairesi ve Maliye bakanlığına ait birimlerin bulunduğu hizmet binası da ağır hasarlı durumda. Hizmet binası '97 depreminden sonra yıkılarak yeniden inşa edilmişti. Katolik Kilisesi, Ortodoks Kilisesi, Mithatpasa İlkokulu, Kaptanpaşa camisi, gazetemiz çalışma ofisinin bulunduğu Elhan Han gibi tarihi binalarda ağır hasar ve çökmeler yaşandı.

Depremin hemen ardından Iskenderun devlet hastanesi kliniğinden tahliye edilen ve başka şehirlere sevkedildiler arasında hasta yakınlarına ulaşamayanlar var.

Enkazdan çıkartılan cenazeler torba yetersiz kalınca battaniyelerle kaldırılıyor. Cenazelerin kimlik tespiti ve hazırlıkları için morglar yetersiz kalınca soğuk hava depolarında bekletiliyor. Cenazeler getirildikleri battaniye ya da ceset torbasıyla gömülmeye başlandı. Cenazelerin taşınması araç takviyesi, mezarların kazılmasına küçük boyutlu kazıcı ihtiyacı devam ediyor.

Yağmalama olaylarında da artış gözleniyor. Gündüz saatlerinde kent merkezinde 3 ayrı zincir marketlerin şubelerinin içine girilerek malzeme çıkarıldığına tanık olduk.

Fotoğraf: Sadet Berkyürek


Anahtar Kelimeler: Depremin . gününde bekleyiş sürüyor!

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19