Depremzede belediyelerin payları arttırılmalı

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur depremzede belediyelerin İller Bankası payının artırılmasını ve depremde pert olan kaskosuz araç sahiplerinin zararlarının tazminini istedi.

SİYASET 6.07.2023 13:36:00 0
Depremzede belediyelerin payları arttırılmalı

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM'de yaptığı konuşmada İller Bankası'nın depremzede belediyelere sanki hiç deprem olmamış, belediyelerin gelirleri hiç düşmemiş gibi deprem öncesi kadar kaynak aktardığına dikkat çekti.

Güzelmansur şöyle konuştu: "İktidar, Hatay'da kamu yönetiminde bazı işleyişleri sanki hiç deprem olmamış, hiç yıkım olmamış, hiç kayıp olmamış, hiç yeni ihtiyaçlar ortaya çıkmamış gibi devam ettiriyor. Mesela, İller Bankasının belediyelere gönderdiği pay deprem öncesi neyse şimdi de aynı. Deprem bölgesi belediyeleri depremde zarar gördü, personelleri vefat etti. Depremle birlikte emlak vergisi, inşaat ruhsat gelirleri bitti, elektrik ve suyla ilgili aldıkları paylar artık yok. Gelirleri bittiği gibi giderleri de çok arttı; altyapı, yol yapımı, ilaçlama giderleri katbekat arttı. İller Bankasının tüm bunları göz ardı ederek gönderdiği pay belediyelerde sadece personel maaşlarını ödüyor. Buradan İller Bankasına sesleniyorum: Deprem bölgesi belediyelerine gönderdiğiniz kaynağı deprem gerçeğini göz önünde bulundurarak artırın, halkımız hizmet bekliyor."

Pert olan araçlar sorununa dikkat çekti

Güzelmansur, deprem nedeniyle pert olan, ancak ekonomik kriz nedeniyle kaskosu yaptırılamamış araç sahiplerinin zararlarının bir şekilde tazmin edilmesi gerektiğine de değindi. Güzelmansur "Depremin etkilediği 10 ilimizde trafiğe kayıtlı 3,1 milyon motorlu taşıttan 1 milyon 100 bin araç değişik şekillerde hasar aldı. Bu araçların sadece 170.200'ü kaskolu. Çünkü ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle insanlar araçlarına kasko yaptıramamış. Kaskosuz araçlar içinde pert olan araçlar var. Seçim bölgem Hatay'da deprem nedeniyle çok fazla sayıda pert olmuş araç var, bu mağduriyeti göz ardı edemeyiz” dedi.

“Ülkemizin deprem gerçeğini yok sayarak tedbir almayan, ekonomiyi vatandaşın kasko yaptıramayacağı seviyeye getiren iktidar sorumluluk almalı” diyen Güzelmansur, depremde yakınlarını kaybeden, evini kaybeden, işsiz kalanların kaskosuz, pert olmuş araçlarının tazminine yönelik acilen bir çalışma yapılmasını, hasarlarının koşulsuz ödenmesini istedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19