Depremzede seçmen adresini yıkılan konutunda gösterebilecek

Hatay Valiliği, ikamet ettiği konutu ağır hasar, yıkılmış ve orta hasarlı depremzedenin yaşadığı ‘ikametgah adresi’ sorununu eski adrese yeniden ikamet kaydı yaptırarak çözebileceğini duyurdu.

SİYASET 6.01.2024 18:17:00 0
Depremzede seçmen adresini yıkılan konutunda gösterebilecek

İskenderun/SES
Hatay Valiliğinden yapılan duyuruda deprem bölgesinde oy kullanacak olanların ‘mağduriyetini önelemek’ amacıyla yeni bir düzenlemeye gidildiği belirtildi. Depremzede Hatay ili içindeki bir nüfus müdürlüğünden ikametgah kaydını eski adresine aldırmak için işlem yaptırabilecek.

Valilik duyurusunda, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde deprem bölgesinde oy kullanacak vatandaşlarımızın mağduriyetlerini önlemek amacıyla 06 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem felaketi nedeniyle yerleşim yeri metruk (ağır hasarlı, yıkılmış) ve orta hasarlı bina pozisyonunda olan vatandaşların, Ulusal Adres Veri Tabanında adres kayıtlarının deprem tarihinden önce söz konusu metruk binada bulunması halinde il içerisinde herhangi bir nüfus müdürlüğünden metruk binaya güncel taşınma tarihiyle adres beyanları alınacaktır” denildi.

Öte yandan, Yüksek Seçim Kurulu'nun 31 Mart 2024 Pazar Günü Yapılacak Olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Uygulanacak Seçim Takviminde ise seçimin başlangıç tarihi 1 Ocak Pazartesi günü ilan edilmiş ve adres taşıma için de bu tarih son gün olarak bildirilmişti. YSK'nin seçim takvimi kararına karşın deprem bölgesindeki iller arasında sadece Hatay'da böyle bir uygulamaya gidilmiş oldu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19